Elena Lasconi, retrasă de pe lista USR pentru europarlamentare, în urma unui scandal care a izbucnit și a luat amploare în weekendul 4-5 noiembrie, a venit cu explicații pentru colegii de partid. Primarul din Câmpulung Muscel le-a transmis un mesaj colegilor din USR, în care recunoaște că cel mai mult a afectat-o linșajul propriei fiice. Potrivit DCNews.ro, mesajul acesta a fost transmis pe grupul intern al USR si prezentat la Romania TV, de Victor Ciutacu.

Citește și: Elena Lasconi, renegată public de propria fiică. Cronologia scandalului

„Bună seara, dragi colegi!

Aceste trei zile au fost cele mai grele şi dureroase din viaţa mea. M-am aşteptat la orice, mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât. Cel mai greu e să fiu spectator la linşajul de care are ea parte zilele acestea şi cine ştie câte de acum înainte şi la cât suferă întreaga mea familie.

Elena Lasconi: „Fiica mea este şi va rămâne fiica mea cât o să trăiesc”

Înainte de funcţii, care vin şi pleacă, fiica mea este şi va rămâne fiica mea cât o să trăiesc. O iubesc indiferent ce o să spună sau o să facă. Aşa că, mă pregătesc să plec la Paris să o ascult, să avem un dialog, să o strâng în braţe. Ce se întâmplă acum nu e o PROBLEMĂ atâta timp cât există iubire. Lucrurile astea le rezolv eu cu ea şi ştiu că o să fie bine. Săptămâna asta o să mă ocup doar de asta.

Folosesc această cale de comunicare în primul rând pentru a vă cere iertare vouă, colegilor care s-au simţit dezamăgiţi de declaraţiile mele din ultimele interviuri şi îmi doresc din toată inima să înţelegeţi că a răni pe cineva prin cuvintele folosite este ceva ce nu încape niciodată în sufletul meu iar dacă asta s-a întâmplat vă rog în consecinţă să mă iertaţi!

Citește și: Trecutul neștiut al Elenei Lasconi și rănile din relația cu fiica ei. S-a măritat la 18 ani, a născut-o pe Oana la 20, iar la 22 a divorțat: „Distanța era de neevitat”

În egală măsură vreau să le mulţumesc celor care n-au încetat să creadă în mine şi care mi-au trimis mesaje de susţinere înţelegând apăsarea perioadei pe care o traversez!

În cele mai negre momente mesajele sau postările pe care le-am citit au contat enorm. M-au făcut să înţeleg cât de puternică şi totuşi fragilă este fiinţa umană. Vreau să vă mai asigur că sunt pe deplin conştientă de toată munca voastră depusă de-a lungul timpului pentru acest partid. Nu a fost în van şi aportul fiecăruia a ajutat să întărească un crez comun, o speranţă. Îmi pare rău dacă există colegi care au simţit că declaraţiile mele au sabotat într-un fel acest efort. Ştiu că acum sunt multe întrebări fără răspuns, unele cu sclipici şi can-can, altele cu consistenţă. Va veni şi timpul lor.

Analizaţi cu precauţie tot ce vedeţi şi auziţi săptămâna asta în spaţiul public. Eu nu mint şi nu am intrat în politică ca să mă fandosesc.

Tot în aceste zile am primit oferte: ‘cap de listă’ te miri pe unde de la aproape toate partidele (de unele nici nu auzisem).

În aceşti trei ani în care ne-am cunoscut, ne-am ajutat, nu mi-am pierdut entuziasmul pentru că SUNT TARE MÂNDRĂ să fac parte din această echipă. Sunteţi faini, sunteţi vii şi foarte important vreţi să faceţi treabă.

Am convingerea că o să fie bine. Orice se poate gestiona dacă suntem uniţi. Chiar şi problemele personale. Aşa că, mergem înainte!

Cred că la fel de important este să tragem aer în piept înainte de a lua poziţie pentru sau împotriva cuiva/ceva pentru că lucrurile sunt de cele mai multe ori altfel de cum par. E important să avem încredere unii în alţii. Eu am. Chiar şi în aceste momente în care simt că nu mi se mai ia ‘bolovanul de pe piept’.

Acestea fiind zise, nu lăsaţi garda jos că nu aveţi de ce. Urmează un an greu şi sunt sigură că o să fie bine. Am ţinut să vă transmit acest mesaj pentru că minciunile şi intoxicările încă nu s-au oprit. Mai urmează. E doar începutul. Dar, o să facem lumină. Cu cât e lupta mai grea cu atât învăţăm mai mult şi devenim mai puternici.

Am învăţat pe pielea mea. Şi încă ceva, îmbrăţişaţi subestimarea! V-am spus, cred, de fiecare dată când ne-am văzut. Nu contează ce trâmbiţează unii şi alţii despre procentele pe care le avem, sondaje etc. dacă muncim cu entuziasm pentru crezul nostru. E o binecuvântare că suntem diferiţi, dar cu toţii avem aceeaşi Românie în inimă. Vă mulţumesc! Încredere! Elena Lasconi”.

Elena Lasconi și fiica ei, Oana, la bacalaureatSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Elena Lasconi, cronologia scandalului cu partidul și cu fiica ei

Elena Lasconi (51 de ani), fostă vedetă PRO TV și primar al orașului din Câmpulung Muscel, se află în mijlocul unui scandal care a escaladat, în weekendul 4-5 noiembrie, și care a culminat cu retragerea ei de pe lista candidaților USR pentru europarlamentare. Lovitura supremă a venit din partea fiicei sale, Oana, care a renegat-o public pe mama ei.

Sâmbătă, 4 noiembrie, Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamantare, a participat la emisiunea „Insider politic”, difuzată de la ora 12.00, la Prima TV. Aici a fost întrebată dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR. ”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

În scurt timp, reacții de tot felul au invadat mediul online, iar cea mai virulentă a fost cea din partea fiicei, Oana (31 de ani), stabilită de ani buni la Paris. Tânăra și-a acuzat mama de homofobie, s-a arătat dezgustată și a declarat public că ”această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”.

Citește și: Cum l-a cunoscut Elena Lasconi pe actualul soț, după divorțul de la 22 de ani. Ce l-a rugat atunci pe Dumnezeu. S-au căsătorit la mănăstire, în straie populare

Citește și: Elena Lasconi a schimbat prefixul: „Am trăit cât pentru mai multe vieți”. Câți ani a făcut primărița