CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Păstrează cojile de fructe și citește mai jos tot felul de întrebuințări. Dar reține faptul că se folosesc doar cojile de la fructe bio, care nu au fost stropite cu pesticide și soluții conservante.

Ar fi bine să cumperi citrice din culturi organice și fructe locale din piețele noastre, de la producătorii din zonă.

Cojile de fructe pentru ceaiuri și infuzii

Coaja de gutuie este o adevărată comoară iarna. Nu o arunca niciodată. Adună cojile de la mai multe gutui, păstrează-le la rece cu zahăr până când ai o cantitate suficientă, și pregătește cu ele infuzii fierbinți pentru durerile de gât sau decoct pentru durerile de stomac.

Iar dacă păstrezi și cotoarele, din ele și din cojile bine mărunțite poți face o peltea fină și aromată.

Dacă ai curățat mere pentru plăcintă, din coaja merelor, lăsată la infuzat în apă clocotită, poți face un ceai aromat sau chiar un compot delicios, dacă adaugi mai mult zahăr.

La fel de bine se poate face un ceai excelent din coaja de lămâie, îndeosebi din partea galbenă a cojii, deoarece partea albă este amăruie. Dar ai grijă să fie lămâi bio.

Alte întrebuințări pentru cojile de fructe

Cojile de citrice, fierte bine într-un vas cu o cantitate scăzută de apă, lasă un parfum puternic pe care îl poți folosi pentru a împrospăta casa. Fiertura din coji de citrice se strecoară și se adaugă în apa cu care speli podelele sau în odorizantul de cameră.

Din cojile de struguri, bine spălate în prealabil, zdrobite cu miere, se pot face măști emoliente și hidratante pentru ten.

Cojile de banane pot fi folosite pentru a lustrui obiectele din piele naturală, pe care le curăță de pete, le face mai moi și mai elastice și le dă un luciu frumos.