Cei căsătoriți au petrecut poate mult mai mult timp cu partenerul în anul care a trecut. Cei care nu locuiau împreună au reușit să se vadă mai rar, iar cei singuri au întâmpinat noi provocări în găsirea sufletului pereche. Află de la specialistul nostru cum poți face față acestor provocări noi în cuplu generate de pandemie.

Probleme în relație

”În unele cazuri, faptul că membrii cuplului sau rude apropiate s-au îmbolnăvit, au decedat sau au rămas cu sechele grave, a dus la apariția unor probleme noi și grave și în relație. Totuși, pentru majoritatea căsniciilor funcționale, perioada de carantină a fost un bun prilej de consolidare sau redefinire și a dus la îmbunătățire per ansamblu”, conchide psihoterapeutul Tedy Creștin.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Sigur, perioada pandemiei a venit cu provocări noi în cuplu. Există perechi care nu mai petrecuseră de mult timp împreună și s-au trezit izolați unul cu celălalt. Acesta ar putea fi un moment de revigorare a vieții sexuale sau unul în care cei doi își dau seama că nu mai au nimic sau prea puține lucruri în comun.

Provocări noi în cuplu. Comunicarea este cheia

Pentru aceia care întâmpină dificultăți în viața sexuală în perioada pandemiei, Tedy Creștin are câteva sfaturi: ”comunicarea este cheia pentru îmbunătățirea relației. Existența oricăror impulsuri și nevoi sexuale la partener este legitimă, atâta timp cât ambii comunică și sunt de acord. Însă nu trebuie să presupunem implicit că, dacă noi vrem ceva și partenerul își dorește același lucru. Întotdeauna este bine să împărtășim fanteziile noastre. Punerea lor în practică nu este întotdeauna împărtășită și de celălalt, iar acest lucru este în regulă”.

Citește și: Lipsa îmbrățișărilor afectează sănătatea

Dificultăți pentru cei singuri

Chiar dacă nu au avut parte de provocări noi în cuplu, cei singuri au întâmpinat și ei greutăți de a-și găsi perechea sau de a socializa.

”Majoritatea persoanelor singure întâmpină greutăți în a găsi un partener pentru că multe locuri de socializare și întâlnire sunt închise. În plus, lumea a devenit mai circumspectă în a cunoaște persoane noi. Dacă ești în această situație, este important să păstrezi o atitudine pozitivă și deschisă.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Utilizează mai mult mijloacele online pentru a-ți găsi perechea, dar și pentru păstrarea vieții sociale și chiar pentru mici fantezii intime, care au legătură cu viața sexuală, iar distanța sau separarea nu ne permit contactul direct,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: Cum învingem singurătatea

Sursa foto: 123rf.com