Activitățile relaxante sau antrenante pe care le faceți împreună sunt momente frumoase care unesc un cuplu. Sunt o modalitate bună de a condimenta relația și de a menține sentimentele proaspete. Faceți împreună lucruri distractive și care vă ajută să mențineți legătura unul cu celălalt. Aduceți-vă aminte de ceea ce vă plăcea să faceți la primele întâlniri, unde ieșeați, dar puteți să găsiți și lucruri noi care să vă intereseze.

Momente frumoase care unesc un cuplu: Surprize plăcute

”Nu există o rețetă generală”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Alegeți ”în funcție de valorile voastre, stilul de viață și de ceea ce vă face plăcere. Dacă tu iei inițiativa, ar fi util să propui ceva ce este foarte plăcut pentru amândoi. Deja voi știți ce ați prefera să faceți, cum și în ce fel, însă niciodată o noutate nu strică. Unii oameni preferă un ritual mai fastuos, alții ceva comod și sportiv, iar alții vor doar ceva cald și intim. Dacă plănuiești un eveniment ar fi util să ții cont de ce vă face plăcere amândurora. Te poți gândi la mici surprize, care adaugă întotdeauna farmec și mister. Pentru părțile unde știi că partenerul este expert și îi face plăcere să se ocupe, îl poți coopta și pe el. Ar fi util să nu faceți doar ceva ce îl pasionează doar pe unul dintre voi”, te sfătuiește specialistul. 

Activități în casă

Poate te gândești că este nevoie să plecați undeva pentru a crea momente frumoase care unesc un cuplu. În condițiile de față, pare că nu aveți prea multe alternative. Totuși, chiar și acasă vă puteți distra și face lucruri împreună. Treburile casnice par ceva plictisitor, dar pot fi transformate în activități amuzante. Dacă vă pasionează gătitul, organizați o competiție de tip ”master chef”. Găsește rețete interesante, gustoase – ușor sau mai dificil de preparat, în funcție de disponibilitatea voastră. Puteți citi împreună ceva ce vă place amândurora. Jocurile de tip board games pot fi pasionante. Există și jocuri pentru cupluri cu porunci amuzante. Dacă nu le cumpărați, puteți găsi pe net exemple și să faceți chiar voi unele.

Citește și: Singurătatea în doi. Cum o tratezi

Momente frumoase care unesc un cuplu: Rutine plăcute

Există și rutine care pot ajuta la menținerea cuplului, cum ar fi mâncatul împreună. Ar fi bine să nu aveți televizorul deschis și telefoanele aproape. În schimb, o muzică romantică și masa aranjată festiv pot provoca un moment special. Nu ezitați să dansați chiar și acasă. Chiar dacă nu aveți talent muzical, puteți încerca să cântați împreună. Dați drumul la karaoke. Nu are de ce să vă fie rușine. Puteți face seri de film, care să fie un pic diferite de banalul stat la televizor. Alegeți o peliculă deosebită și adăugați un mic ritual, cum ar fi să faceți împreuna pop-corn, să vă cuibăriți unul lângă altul pe canapea etc.

Ieșiri din oraș

Chiar dacă nu ieșiți la terase, puteți face plimbări în parc sau în afara orașului. Pentru câteva momente frumoase care unesc un cuplu, puteți merge la un pic-nic pe malul unui lac, la o plimbare cu bicicletele sau să vizitați un muzeu în aer liber. Faceți sport împreună sau practicați un hobby care vă interesează pe amândoi. Sărbătorile pot să aducă un plus de savoare prin adăugarea unor activități care să vă facă plăcere și care să vă facă să le așteptați cu plăcere. 

Citește și: V-ați certat. Mai plecați împreună în vacanță?

Organizează momente frumoase care unesc un cuplu

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Clipele și momentele frumoase sunt singurele lucruri care ne rămân din viață, De aceea, ar fi util să alocăm o parte din timpul și resursele noastre în organizarea și savurarea lor. Întotdeauna credem că vom avea timp în viitor, însă ar fi bine să menținem un echilibru între eforturi, cariera și îndatoriri și organizarea și savurarea unor momente cu care rămânem pentru totdeauna. Nu este neapărat necesar cheltuirea unor sume mari de bani, însă este necesara curiozitatea, entuziasmul, pasiunea, imaginația și umorul ca și ingrediente strict necesare”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com