CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Social media, știri, chat, filme, seriale – ne umplu timpul liber și nu numai. Oare cât mai avem să petrecem alături de cei dragi? Dependența de tehnologie afectează relația. ”Lipirea de instrumente mass-media și social media reprezintă adicția lumii moderne. Este o dependență, la fel ca și alte dependențe. Dacă afectează funcționalitatea relației și a vieții personale, atunci există o problemă”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Dependența de tehnologie afectează relația. Blochează comunicarea

Este mai ușor să te concentrezi pe telefon, decât pe partener. Dependența de tehnologie pare să ne deschidă noi lumi, practic fără efort. În schimb, omul de lângă noi nu răspunde mereu cerințelor noastre, are alte opinii și alte dorințe. E imprevizibil. Poate te-a supărat și așa mai uiți de probleme. Este mai comod și poți controla mai bine mediul virtual, dar rezultatele sunt dezastruoase. Comunicarea se duce de râpă și deveniți străini unul pentru celălalt. Renunțarea la excesul de tehnologie poate aduce îmbunătățiri relației.

Conștientizarea adicției

”Lumea virtuală ca hobby sau ca formă de diversificare a vieții poate fi în regulă, într-o măsură mai mică sau mai mare. Peste un anumit prag, este afectată însăși funcționalitatea și atunci ar fi util să controlăm și să temporizăm acest obicei. În primul rând, este important ca partenerul cu adicție să conștientizeze ca există o problemă și să dorească să se mobilizeze pentru a o rezolva. Dacă el pare lipit de telefon și nu îți mai dă nicio atenție, atunci avem o mare problemă, pentru ca nu și-a dat încă seama de efectele nocive ale vieții virtuale și nici nu este motivat să facă ceva pentru a o ține sub control”, precizează specialistul.

Citește și: Ce ar trebui să faci ca să nu mai fii singură

Dependența de tehnologie afectează relația. Timpul petrecut împreună

Dependența de tehnologie afectează relația. Legătura cu partenerul poate avea o întorsătură pozitivă atunci când vă acordați atenție unul altuia. Cel mai bine ar fi să stabiliți cel puțin o oră pe zi în care puneți telefoanele de o parte, închideți televizorul, laptopurile, tabletele etc. În timpul mesei de seară discutați despre ziua care a trecut. Puteți face o plimbare prin parc sau prin cartier. Dacă nu știi ce să mai faci cu mâinile atunci când nu mai ții un telefon, ți-ai putea lua partenerul de mână. Atunci când vorbiți fără să fiți distrași de altceva, sunteți mai atenți la limbajul non-verbal, comunicați mai mult și vă reapropiați din nou unul de celălalt.

Citește și: 6 motive pentru care nu ar trebui să-i dai smartphone-ul copilului tău

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi ce este metaverse și cum funcționează, precum şi ce este inteligenţa artificială!