Ce faci după ce ai fost înșelată? Devii mai vigilentă

”După ce a trecut un interval de timp de la momentul la care ai fost înșelată și rana s-a mai închis, poți transforma experiențele și emoțiile negative prin care ai trecut în avantaj. În primul rând, acum poți să observi mai bine când partenerul minte, de ce face asta, cum te minte și astfel poți să devii mult mai vigilentă, conștientă de ceea ce se petrece în jur și mult mai greu de înșelat”, este de părere psihoterapeutul Tedy Creștin. Este o experiență din care ai învățat ceva și va fi mai greu să cazi din nou în aceeași capcană.

Citește și: Dacă te iubește, de ce te-a înșelat?

Află circumstanțele

Aflarea detaliilor înseamnă să știi mai multe despre circumstanțe. Pe lângă ce s-a întâmplat în mod concret (iar aceasta fără prea multe detalii), poți afla mai multe despre care a fost motivația lui. Ce simțea? Ce probleme au contribuit la situație? Au existat circumstanțe atenuante? Care ar fi acestea? După ce trece șocul primei vești, ar fi bine să aveți o discuție pe cât de calmă posibil în care să lămuriți răspunsurile la aceste întrebări.

Citește și: Te-a înșelat în urmă cu mai mulți ani, dar tu ai aflat abia acum

Ce faci după ce ai fost înșelată. Descarcă-ți emoțiile

Chiar dacă bunul simț îți spune că anumite lucruri nu se fac, nu este bine să-ți negi emoțiile și sentimentele. Sigur, insultarea partenerului sau gesturile de răzbunare nu vor ajuta cu nimic. Totuși, sentimentele negative trebuie exprimate. Dacă te afli în această situație, poți încerca discuții cu partenerul, dar și moduri alternative de descărcare: sport, convorbiri cu un psiholog, dans, scris în jurnal etc. Apoi, pentru a continua, este nevoie de iertare. Chiar dacă unul dintre parteneri a greșit mai mult sau/ și nu vor să continue relația, ambii ar fi bine să ofere și să ceară scuze.

Sursa foto: 123rf.com