Vrei să nu dai greș atunci când prepari un tort, trebuie să cunoști câteva trucuri de bază!

► Forma în care se coace tortul este de preferat să fie cu peretele lateral detaşabil.
► Oricum ar fi forma de copt, aceasta se pregăteşte înainte de prepararea aluatului pentru blat. Se tapetează cu hârtie de copt, care se unge cu unt şi se înfăinează.
► Pentru blat, atunci când se bat albuşurile sau gălbenuşurile cu zahărul, trebuie să se bată până se topeşte tot zahărul, altfel blatul copt se va lăsa.
► Atunci când se pune la copt, cuptorul trebuie să fie dinainte bine încălzit.
► Atunci când se pregăteşte un tort, în bucătărie trebuie să fie mai rece.
► Ouăle trebuie să fie proaspete şi ţinute la rece ca să se bată bine.
► Făina pentru blat se cerne în momentul întrebuinţării.
► Dacă se folosesc nuci sau migdale în compoziţia aluatului, acestea trebuie date prin maşina de tocat nuci. Cele pisate împiedică aluatul să crescă bine.
► De câte ori se întoarce forma în cuptor, trebuie umblat cu atenţie, să nu se scuture forma, deoarece aluatul nu mai creşte uniform.