► Se foloseşte drojdie de bere proaspătă, iar vasul în care se frământă cozonacul trebuie să fie cald.

► Dacă pentru aromă se foloseşte batonul de vanilie, acesta se fierbe cu laptele, care apoi se acoperă şi se păstrează călduţ. Coaja rasă de lămâie şi de portocală se pune în laptele călduţ doar cu puţin timp înainte de frământare.

► Formele de copt se tapetează cu hârtie de copt şi se ung cu unt, deoarece acesta le dă cozonacilor un parfum mai plăcut.

► Atunci când se pun cozonacii în forme, acestea trebuie să fie uşor încălzite, dar niciodată fierbinţi.

► La copt, atunci când se întorc formele în cuptor, manevrele se fac lent fără să se trântească formele, deoarece cozonacii se lasă.

► Cozonacii copţi se lasă să se răcească, iar când se scot din formă se aşază pe un grătar sau pe o planşetă din lemn şi se acoperă cu un şervet