Ingrediente pentru rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză:

Pentru aluat:

● 200 g făină
● o lingură zahăr

● 1/2 linguriță sare
● 100 g unt

● 45 ml smântână
● 30 ml apă rece

Pentru umplutură:

● 150 g brânză feta
● 2 felii mari de dovleac
● 2 linguri lapte

1. În bolul robotului de bucătărie se pun făina, sarea, zahărul și untul.
2. Se adaugă smântâna, apa rece și se amestecă. Aluatul se lasă 30 de minute la rece.
3. Între timp, dovleacul se taie felii subțiri, iar brânza se taie cuburi.
4. Aluatul se întinde cu sucitorul într-o foaie rotundă care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie și se unge cu lapte.
5. Se așază feliile de dovleac și cuburile de brânză, se întorc marginile peste umplutură și se coace 40 de minute.

Vezi o metoda rapida de a face dovleac copt!

S-ar putea să vă placă și…