Pentru aluat:

* 300 g făină

*150 g unt

*80 ml apă călduță sau lapte

*sare

Pentru umplutură:

*un piept de pui

*250 g ciuperci proaspete

*o ceapă

*o legătură mărar

*o legătură pătrunjel

*o lingură ulei

*sare

*piper

Pentru copt:

*un gălbenuș

*2 linguri lapte

1. Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea și apoi cu untul moale tăiat cubulețe. Se adaugă apă puțin câte puțin pentru a ajuta la formarea aluatului. Se dă la rece 30 de minute.

2. Ciupercile tăiate mărunt se pun la călit cu ceapa tocată și se lasă până ce scad. Se potrivește gustul de sare și piper, după care se adaugă verdeața tocată mărunt. Carnea se taie felii care se presară cu puțină sare.

3. Aluatul se împarte în patru și apoi fiecare bucată se împarte în două. Se întind cele opt foi, pe patru dintre ele se așază câte o bucată de carne, deasupra se repartizează ciuperci și se acoperă cu celelalte patru foi. Se prind bine pe margini, se transferă în tava mare a aragazului, se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte și se coc 20 de minute.