Ingrediente pentru plăcintă cu mascarpone și budincă:

● un pachet foi plăcintă

● 6 ouă

● 500 ml iaurt grecesc
● 250 g brânză mascarpone

● 150 g zahăr

● esență rom și vanilie

● dulceață afine
● ulei și unt topit, amestec în părți egale (pentru uns foile)

● un plic budincă de vanilie

1. Ouăle se mixează cu un praf de sare până își dublează volumul. Se adaugă zahărul și esențele, apoi iaurtul, brânza și budinca. Se va obține o compoziție lichidă.
2. Se împart foile de plăcintă în 3 și se unge cu ulei fiecare în parte. Din compoziția de iaurt se pune deoparte o cană, restul se împarte în două.
3. Se pune prima parte de foi într-o tavă unsă cu ulei și se tornă deasupra o parte din compoziția de iaurt. Se continuă cu alt strat de foi, alternând astfel straturile de foi cu cele de umplutură, ultimul strat fiind de foi.
4. Înainte de a băga plăcinta la cuptor, se toarnă deasupra și se nivelează compoziția pusă deoparte. Se coace la foc potrivit până se rumenește frumos deasupra. Se taie după ce se răcește și se servește cu dulceață de afine.

Dacă vrei să faci și altă prăjitură cu dulceață sau gem…încearc-o și pe asta!