Ingrediente pentru plăcintă cu carne și aluat cu untură:

Pentru aluat:

● 750 g făină
● 60 g untură ● 380 ml apă

● sare

Pentru umplutură:

● un kg pulpă
● un kg cartofi

● 4-5 roșii uscate, în ulei

● 3 căței usturoi
● 2-3 fire pătrunjel

● sare ● piper

1. Pentru aluat, sarea se topește în apă, făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc unde se pun apa și untura. Se amestecă și se frământă bine, se adună aluatul într-o bilă care se acoperă cu folie și se lasă 30 de minute să stea într-un loc răcoros, dar nu la frigider.
2. Carnea și cartofii se taie cuburi mici. Se întinde aluatul, se transferă în forma de copt și se înlătură surplusul.
3. Se așază carnea și cartofii, felioare de usturoi și bucăți de roșie, se presară cu sare, piper și pătrunjel tocat mărunt. Se acoperă cu aluatul rămas pe post de capac. Se coace la foc mare 30 de minute și apoi la
foc mediu pentru o oră.

S-ar putea să-ți placă și…