Porţii: 8-10
Preparare: 40 min
coacere: 40 min
aşteptare: 60 min
Ingrediente:
Pentru aluat:
► 3 ouă
► 100 g unt
► 6 linguri zahăr
► 25 ml ulei de floarea-soarelui
► un praf sare
► coaja de la 1-2 lămâi
► 35 g drojdie
► 125 ml lapte
► 500 g făină
► unt pentru tapetat tava
Pentru umplutură:
► 400 g brânză dulce
► 200 g stafide
► 5 ouă
► esenţă de vanilie
► 200 g zahăr
Pentru ornat:
► un ou pentru uns
► 50 g ciocolată topită pentru glazură
► 50 g nucă de cocos

1. Se pregătește maiaua cu puțină făină, zahăr, drojdie și lapte.
2. Se cerne făina și se adaugă restul ingredientelor, laptele, uleiul călduț și maiaua. Se încorporează, se acoperă aluatul și se lasă să crească aproximativ 50 de minute.
3. Se bat albușurile spumă cu zahărul și se formează bezeaua. Brânza dulce se amestecă cu gălbenușurile, stafidele și vanilia și, la final, se adaugă bezeaua.
4. Aluatul se împarte în două. Se fac două forme, una de coș și alta de colac împletit. Se întinde crema de brânză în coșul de aluat, deasupra se pune colacul împletit, se ung cu ou și se bagă în cuptor. Se servește ornată cu glazură de ciocolată, nucă de cocos şi ornamente pentru Paşte.