PORŢII: 4
PREPARARE: 40 min
FIERBERE: 30 min
COACERE: 40 min
Ingrediente:
► un kg fasole verde fideluță
►un kg muşchi de vită
►100 g unt
►30 ml ulei de măsline
►1-2 căpățâni usturoi
►o lingură miere
►1-2 linguri sos de soia
►un ardei iute
►oțet balsamic
►sare grunjoasă
►piper măcinat, roșu şi alb
►cimbru verde pentru ornat

1. Se curăță și se spală fasolea verde. Se opărește maximum 15 minute în apă clocotită cu sare. Se scoate în sită și se lasă să se răcorească.
2. Separat, se prepară sosul marinat. Se toacă ardeiul iute mărunt sau se pasează cu blenderul. Se pune o cană de apă clocotită și se adaugă ulei, sare, piper, ardei, oțet, sosul de soia, mierea și usturoiul tocat mărunt. Se fierb acoperite cu capac, 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Sosul se toarnă peste fasolea fiartă.
3. Între timp, se condimentează mușchiul cu sare și piper și se pune pe grătarul încins. Se lasă 5 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă parte, apoi se înfășoară în hârtie de copt și se coace în cuptor. Se scoate și se feliază. Se servește cu fasolea marinată și se ornează cu cimbru.