Preparare: 40 min
dificultate: medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
► 250 g margarină Unirea Experta
► 30 g drojdie proaspătă
► o ceaşcă (200 ml) lapte
► o lingură zahăr
► un praf de sare
► făină cât să iasă un aluat ca de pâine (maximum 1 kg)
Pentru cremă:
► 500 ml lapte
► un plic cu pudră de vanilie
► 2 linguri zahăr
► 100 g afine (proaspete sau congelate)
Pentru decor:
► nucă de cocos
► ciocolată menaj

1. Pentru aluat, într-un bol, puneţi drojdia proaspătă și zahărul şi amestecaţi până se lichefiază, după care adăugaţi laptele călduţ. Dacă drojdia este uscată, atunci desfaceţi-o cu laptele (tot călduţ), adăugând şi zahărul. Într-o crăticioară, puneţi margarina să se topească. Atunci când s-a topit, turnaţi-o peste drojdie şi lapte şi începeţi să încorporaţi făina amestecată cu sarea. Frământaţi bine şi puneţi la frigider o oră.
2. Mini-tartele se fac astfel. Folosiţi forme mici. Întindeţi o foaie de aluat, subţire cam cât lama cuţitului, decupaţi cu gura formei, puneţi aluatul în forme, înţepaţi-l cu furculiţa şi lăsaţi-l la cuptorul încins în prealabil, circa 15 minunte. După ce se răcește, treceţi marginile mini-tartelor prin ciocolata topită şi apoi prin nucă de cocos, astfel căpătând un guleraş frumos.
3. Pentru cremă, într-un  bol, puneţi laptele rece, de la frigider, zahărul şi pudra de vanilie și amestecaţi cu mixerul uşor, până se încorporează, după care mutaţi pe o viteză mai mare. Amestecaţi energic şi, când crema a căpătat consistenţă, adăugaţi afinele. Amestecaţi încă două minute şi crema este gata. Va căpăta o culoare mov de la afine. Cu această cremă umpleţi mini-tartele.
4. Pe hârtia de copt desenaţi inimioare, topiţi ciocolata neagră şi cu colţul unei punguţe trasaţi conturul inimioarelor. Lăsaţi să se întărească, apoi topiţi ciocolata albă şi umpleţi inimioarele. Când se întăresc, dezlipiţi-le cu grijă şi decoraţi mini-tartele.