PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 60 min
Ingrediente:
► un kg fasole verde fideluță
►3 cepe albe
►200 g năut
►500 g vrăbioară de vițel
►sare
►piper negru măcinat și boabe
►cimbru verde și uscat
►2 linguri ulei de măsline
►o linguriță pastă de chilli
►2 linguri pastă de tomate
►pătrunjel verde pentru ornat

1. Se taie carnea feliuțe și se înăbușă în uleiul de măsline. Se adaugă ceapa tăiată rondele și se călesc împreună.
2. Năutul se fierbe separat în apă cu sare și apoi se scurge în sită. Se adaugă în cratiță cu ceapa și carnea și se fierb înăbușit.
3. Fasolea fideluță se pune spre sfârșit, ca să nu se zdrobească. Se lasă să mai fiarbă 20 de minute și se condimentează cu sare, piper și cimbru.
4. Se adaugă pasta de chilli și pasta de tomate și se bagă pentru 10 minute în cuptor, să se rumenească ușor. Se servește ornată cu pătrunjel verde.