PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 15 min
COACERE: 15 min
Ingrediente:
►800 g fasole verde fideluță
►300 g bacon semiafumat
►sare
►piper negru măcinat
►4-5 căței usturoi
►2-3 linguri ulei de măsline

1. Se alege fasolea verde. Se curăță codițele, se spală în apă călduţă și apoi se strânge în mănunchiuri de 10-15 păstăi.
2. Se leagă cu ață alimentară și se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. Se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se scurgă.
3. Separat, se feliază baconul și se rumenește în sucul propriu. Se curăță usturoiul și se călește în uleiul de măsline.
4. Se trec mănunchiurile de fasole verde prin sosul de usturoi, se condimentează cu sare și piper și se înfășoară în baconul crocant.