Porţii: 6-8
Preparare: 40 min
coacere: 50-60 min
Ingrediente:
► 2 kg organe de miel
► 500 ml lapte dulce
► 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
► ienibahar ► 200 g unt
► 8 ouă ► sare grunjoasă
► piper negru măcinat
► 3 cepe albe

1. Se spală organele de miel în câteva ape, apoi se lasă 1-2 ore în lapte călduț. Între timp, se pun 3 ouă la fiert. Se lasă 7-8 minute pentru că trebuie să fie tari.
2. Se scot organele din lapte, se clătesc și se pun să fiarbă. Se adaugă o linguriță de sare și se curăță de spumă de câte ori este nevoie.
3. Separat, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește cât să devină lucioasă și ușor transparentă. Se lasă să se răcească.
4. După ce au fiert organele, se dau prin mașina de tocat și se amestecă cu ceapa, condimentele, ouăle crude și untul. Se aranjează jumătate din compoziţie în forma de cozonac tapetată cu hârtie pentru copt. Se pun ouăle fierte de-a lungul tăvii şi se acoperă cu restul de compoziție. Se coace la 160°C.