Porţii: 6-8
Preparare: 40 min
coacere: 40 min
Ingrediente:
► 800 g piept de pui
► 200 g miez pâine
► 200 ml lapte
► 4-5 ouă
► 2 legături ceapă
► 75 g unt
► sare ► 2 ardei
► piper negru măcinat
► 1-2 legături pătrunjel
Pentru aluat:
► 100 g margarină
► sare
► 75 ml iaurt
► 200 g făină
► 2 lingurițe smântână

1. Se spală pieptul de pui, se lasă să se scurgă și se dă prin mașina de tocat. Se spală și se curăță ceapa verde și se toacă mărunt. Se călește 2-3 minute în puțin ulei de floarea-soarelui, cât să devină lucioasă.
2. Separat, se înmoaie miezul de pâine în laptele călduț și se toacă verdeața. Ardeii se taie cubulețe.
3. Se pun toate ingredientele într-un bol, se adaugă ouăle, untul, sarea și piperul și se frământă câteva minute. Se lasă apoi la rece.
4. În acest timp, se cerne făina într-un bol, se adaugă margarina, iaurtul, sarea și smântâna
și se frământă bine.
5. Se întinde aluatul de câteva ori și se lasă la rece. Se pune compoziția de carne
într-o formă rotundă, ca de colac, și se bagă în cuptor.
6. Se coace și, cu 10-15 minute înainte de a fi gata, se scoate, se lasă un pic la răcit, apoi se îmbracă în fâşii de aluat şi se bagă la loc, în cuptor. După ce s-au rumenit fâşiile de aluat şi carnea, coroniţa se servește ornată cu verdeață.