Însă atunci când începi ziua cu un mic dejun prost, nu-ți oferi nicio șansă. Nici să fii productiv la locul de muncă, nici să fii atent la școală, nici să fii în formă maximă la sală. În ciuda bunăvoinței, vei claca înainte de prânz. Dacă te gândești la corpul tău ca la o mașină, atunci creierul ar fi motorul, dar alimentele sunt combustibilul. Mai exact, glucoza din alimente este cea care ne dă energie. Cu cât nivelul ei este mai mic, cu atât mai scăzută este energia noastră. Iată câteva idei de mic dejun care te pot ajuta să începi fiecare dimineață cu dreptul.

  1. Toast cu avocado: micul dejun sănătos și la modă

Pentru amatorii unui mic dejun sărat, aceasta este o rețetă ce a devenit extrem de populară. Avocado are multe beneficii: este o sursă bogată de fibre ce ajută digestia, dar și de vitamine și magneziu. Este, de asemenea, un preparat excelent, sățios. 

Pentru a prepara gustosul mic dejun, începe prin a prăji o felie sau două de pâine într-un prajitor de paine. Apoi, zdrobește o jumătate de avocado folosind o furculiță. Asezonează cu sare și piper, un strop de lămâie și ulei de măsline, apoi întinde pasta pe pâine. Opțional, poți adăuga semințe de floarea soarelui, spanac verde, felii de roșii cherry sau un ou fiert moale. 

Tartina cu avocado se poate adapta tuturor gusturilor. Pe scurt, o porție de fericire pe o felie de pâine, un mic dejun sănătos și gourmet pentru începutul zilei!

  1. Terciul cu fulgi de ovăz: micul dejun sănătos, consistent și ușor de digerat

Terciul este, fără îndoială, una dintre rețetele preferate ale tuturor, fiind delicios și ușor de preparat. Ovăzul, bogat în fibre și aminoacizi, este ideal pentru o bună digestie și îmbunătățește glicemia. 

Pentru a face un castron bun de terci, ai nevoie de o porție de fulgi la două porții de lichid (lapte vegetal, apă sau o combinație dintre cele două). Poți opta să îl prepari la rece, lăsând amestecul peste noapte la frigider, sau, pentru o variantă rapidă, îl poți fierbe de dimineață. Ai nevoie doar de zece minute și este gata!

Apoi personalizează-l după bunul plac. Pentru un plus de acizi grași, vitamine și minerale, optează pentru semințe oleaginoase sau nuci. Adaugă fructe proaspete, precum banane, căpșuni, afine etc. Un mic dejun sănătos, simplu și rafinat.

  1. Clătite cu banane: mic dejun gourmet și fără gluten

Clătite pentru un mic dejun sănătos? Ei bine, da! Acest excelent mic dejun clasic poate fi realizat într-o versiune sănătoasă, gourmet și fără gluten. 

Pentru clătite ușoare, rapide, delicioase și fără gluten, ai nevoie de o banană și un ou, pe care le vei omogeniza împreună. Încălzește într-o tigaie puțin ulei de cocos și gătește clătitele la foc mic. Le poți unge cu unt de arahide sau piure de migdale. Adaugă câteva felii de căpșuni sau afine și puțin sirop de agave sau arțar. 

Aceste clătite sănătoase cu banane îți vor satisface cu ușurință papilele gustative. Bananele sunt bogate în carbohidrați, proteine ​​și fier. Efectul lor de sațietate îți va alimenta corpul de dimineață și pot fi chiar o variantă excelentă pentru gustarea dinaintea prânzului.

  1. Ouăle sub toate formele lor: micul dejun bogat în proteine

Dacă nu ești vegan, proteinele animale sunt recomandate dimineața devreme. Ele favorizează trezirea, oferă sațietate și sunt foarte bogate în aminoacizi, minerale, oligoelemente și vitamine. Optează pentru cele organice sau de fermă, pentru bunăstarea ta, a animalelor și a mediului. 

Cu ouă, poți născoci în cel mai scurt timp un mic dejun sănătos și echilibrat: omletă cu legume, ochiuri, fierte, poșate. Posibilitățile sunt nelimitate, iar partenerii lor preferați sunt șunca de curcan și brânza cheddar.

  1.  Prăjituri de casă: sănătoase, gourmet sau, de ce nu, ambele

În weekend am putea să ne distrăm și mai mult cu prepararea micului dejun. Profită de timpul liber pentru a crea rețete care îți vor satisface cele mai gurmande dorințe, dar în același timp sănătoase. Brioșe cu afine, pâine cu banane, prăjitură cu morcovi. Lasă-ți imaginația să zburde, asigurându-te că selectezi cât mai multe ingrediente ușoare și organice. Iar dacă au mai rămas, poți chiar să continui festivitățile luni dimineața, pentru a începe săptămâna cu un mic dejun sănătos și gourmet.

Iar pentru cei grăbiți, mai există varianta unui mic dejun lichid. Un smoothie din fructe proaspete sau congelate este o adevărată bombă de vitamine. Este o variantă perfectă pentru un mic dejun sănătos. Lasă imaginația (și fructele de sezon) să vorbească. Important este să nu sari niciodată peste micul dejun, pentru a fi în formă maximă toată ziua și, în general, pentru a te bucura de o stare de bine. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Beko