1. Foloseşte produse speciale

Pentru că este mai fragil, părul vopsit are nevoie de extraprotecţie, pe care i-o poţi oferi alegând produse de îngrijire special create. Alege un şampon delicat, special, cu formulă naturală, care să cureţe firul de păr, fără să-l atace. Balsamul hrănitor, din categoria produselor pentru păr vopsit, va proteja firul de păr şi mai ales vârfurile, făcându-l mai mătăsos şi mai fin la atingere. În final, ai nevoie neapărat de o mască de întreţinere, revitalizantă şi cu proprietăţi de regenerare, pe care să o aplici o dată pe săptămână. Formula produselor destinate îngrijirii părului vopsit este în aşa fel concepută încât să menţină şi să protejeze culoarea.

2. Nu folosi apă fierbinte

Apa foarte caldă atacă atât firul de păr, cât şi culoarea. Pe cât posibil, foloseşte la baie apă călduţă, iar pentru ultima clătire încearcă un amestec din apă şi oţet de mere.

3. Usucă-l natural

În locul uscătorului care deteriorează cuticula firului de păr şi îl face aspru şi tern, foloseşte un prosop gros din bumbac, cu care să tamponezi uşor rădăcinile şi apoi vârfurile. Descurcă-ţi părul cu un pieptene rar şi lasă-l să se usuce natural. Ca să capete o formă frumoasă, din când în când piaptănă-l cu o perie mare, rotundă, astfel încât să se onduleze natural la vârfuri.

4. Evită aparatele de coafat

Acestea au acelaşi efect nociv ca şi uscătorul, întrucât căldura degajată usucă foarte mult firul de păr, deteriorându-l. În loc de placă, ondulator sau perie electrică, coafează-te natural, folosind doar o perie rotundă.

5. Mai puţine produse de styling

Nu e cazul să îl încarci inutil cu spumă, ceară sau fixativ, pentru că şi aşa părul face cu greu faţă acţiunii chimice la care a fost supus. Dacă se electrizează sau vrei să îi definitivezi forma, poţi să foloseşti un ser hrănitor pentru netezire, cu rol în menţinerea culorii.

Sursa foto: Flickr.com