Tenerife este cea mai populară și cea mai mare dintre cele șapte Insulele Canare. Estea vizitată în medie de 5 milioane de turiști în fiecare an. Limba vorbită este spaniolă, dar, mai ales în sud, vei auzi engleza aproape peste tot. Moneda este euro. Apele din jurul insulei Tenerife sunt casă pentru o vasta varietate de vietăți marine, printre care se număra numeroase specii de țestoase, balene și delfinii care pot fi văzute cu puțin noroc la o plimbare cu vaporașele de croazieră.

Vârful înzăpezit al muntelui Teide, TenerifeSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Când să mergi în Tenerife

Vremea este motivul numarul unu pentru care turiștii dau năvală în Tenerife. În orice perioadă a anului vei ateriza pe Insula Eternei Primăveri, vei avea parte cel mai probabil de soare. Tenerife are un climat de primăvară / vară pe tot parcursul anului, așa că oricând este o perioadă bună să vii aici. Iarna, temperatura medie este de 18 ° și ajunge la 25 ° și 30 ° în timpul verii. Temperatura mării rareori scade sub 18 ° în timpul iernii și ajunge la 24 ° în timpul lunilor calde de vară.

Nordul este de evitat în noiembrie și februarie / martie, când poate ploua. Cu zile calde și însorite, septembrie este una dintre cele mai frumoase luni de vizitare și prețurile sunt mai mici. V

Citește și: Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării

Cele mai cunoscute stațiuni și plaje din Tenerife

Playa de las Américas este principalul centru de distracție al insulei Tenerife. Los Cristianos este locul în care turiștii merg să caute liniște. Costa Adeje este centrul luxului, unde găsești hoteluri cu piscine de patru și cinci stele, buticuri șic și plaje cochete.

În sud-est, El Médano are numeroase centre comerciale și se mândrește și cu cele mai bune plaje naturale de pe insulă. Los Gigantes în vest este o alternativă pentru cei care iubesc liniștea. În partea de nord, Puerto de la Cruz este cea mai verde și mai tradițională stațiune cu plaje, grădini botanice și acces ușor la centrele istorice, în timp ce în Santa Cruz poți combina timpul de stat la plaje cu vizitarea magazinelor, a piețelor și a galeriilor de artă.

Există 8 plaje cu steag albastru în Tenerife. Printre ele se numără Playa del Duque, Las Teresitas, Troya și Playa de la Arena. Plajele sunt cu nisip auriu și plajele cu nisip vulcanic naturale sunt cele mai bune în sud și sud.

Ce să vizitezi în Tenerife

O vizită în Tenerife nu este completă dacă nu iei telecabina spre vârful muntelui Teide (3718m), de unde poți vedea insula și Oceanul de sus. O altă activitate preferată de turiști este să înoate în piscinele de piatră croite de lavă în Garachico. Pentru a gusta adevărata insulă Tenerife, vizitează La Laguna, fosta capitală și Centru al Patrimoniului Mondial UNESCO. Are o arhitectură eclectică ce acoperă patru secole. Este și un centru comercial înfloritor. Nu rata o porție bună de tapas. Dacă-ți plac drumețiile montane, colindă prin vechile păduri de laur și urcă stâncile abrupte ale munților Anaga.

Parcuri tematice din Tenerife

Există o selecție largă de parcuri tematice din Tenerife, printre care:
– Loro Park (în care poți vedea spectacole cu orca, delfini și lei de mare),
– Siam Park Parc acvatic de aventură cu atracții cu tematică thailandeză și tobogane, piscine și plajă pentru familii. Este pentru cei care vor mai multă adrenalină.
– Aqualand Costa Adeje, parc acvatic în aer liber, cu tobogane uriașe, tubing, piscine pentru copii și un delfinariu.
– Las Aguilas Jungle Park este singura junglă din Europa. Este aproape de Playa de las Americas și îmbină perfect un parc botanic și zoologic cu show-uri unde personajele principale sunt vulturii.
– Camel Park este perfect pentru o zi în familie. Faceți o plimbare cu cămile ca Lawrence din Arabia.

Cele mai multe parcuri oferă bilete de o zi care includ transportul de la un punct convenabil de preluare și taxele de intrare.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Care sunt marile și oceanele lumii