Actorul susține că nu s-a mai atins de droguri de 16 ani. Ajunsese într-un punct în care susține se afla atât de jos încât se droga cu heroină și cocaină în băile prietenilor săi.

Ultimul astfel de episod, în Camden, a avut loc în 12 decembrie 2002, când ar fi putut să intre în comă – atât de multe droguri luase, își amintește el.

Au urmat trei luni într-un centru de dezintoxicare. Oamenii pe care i-a întâlnit acolo, precum și în perioada următoare i-au dat de gândit și l-au ajutat să se repună pe picioare, povestește el. Toți i-au întins cu generozitate câte o mână și l-au întâmpinat cu optimism, iar efectele au început să apară.

Căsătorit și tată a două fetițe

Russell, acum tată a două fetițe și căsătorit, declară că e mândru de felul în care s-a transformat și și-a găsit pacea.

”Acum, la 16 ani distanță, am două fiice, sunt căsătorit, cu căței, pace în minte, nu sclav al opiniilor altora, nu rob al gândului <>”. Determinarea de a se lăsa de droguri l-a ajutat în fiecare aspect al vieții sale, mai spun el.

Actorul îi sfătuiște pe toți cei care au probleme de dependență să accepte realitatea, să ceară ajutorul și să îmbrățișeze schimbarea, pentru a-și găsi ”libertatea”.

”Toți cei care aveți o problemă cu băutura, drogurile, mâncarea, sexul, pornografia, relațiile toxice, opiniile altora, vă puteți elibera! Întâi de toate, trebuie să admiteți că aveți o problemă. Apoi, trebuie să credeți că schimbarea e posibilă. După care trebuie să cereți ajutor și să-l acceptați”, e sfatul pe care vedeta, care a fost dependentă și de sex, îl dă fanilor săi.

Actorul spune că a trece prin toate aceste etape nu îți ia și doza de nebunie pe care, poate, o ai, prin prisma personalității sale. ”Uitați-vă la mine. Sunt bine. Încă mai am probleme, încă sunt nebun… Dar sunt liber acum. Și voi puteți să vă eliberați”, mai spune Brand, care susține și spectacole de stand up comedy.

Vezi și Un cântăreț tare ocupat: Prin patul său au trecut ”sub 500” de femei! Multe sunt unele dintre cele mai frumoase vedete

Citește și: