Competiția, care s-a desfășurat la Bangkok, a fost una controversată, participând în premieră concurente transgender.

„Inima mea este plină de multă recunoştinţă. Au fost momente de îndoială când am simţit că sunt copleşită şi am simţit presiune”, a spus Gray, care a purtat o rochie colorată în roșu și portocaliu, inspirată de Mount Mayon, un vulcan care a erupt anul acesta.

Miss Univers vine din FilipineSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Până și întrebările puse concurentelor au fost unele controversate, atacându-se inclusiv teme precum legalizarea marijuanei. Întrebată fiind ce crede despre legalizarea marijuanei, aceasta a răspuns că sprijină folosirea substanţei în scop medical.

Concurenta e de părere că tocmai această întrebare și răspunsul ei au ajutat-o să câștige, ea provenind dintr-o țară în care războiul drogurilor face multe victime.

Gray a cucerit juriul și prin faptul că a lucrat într-o mahala din Manila, unde a fost pusă față în față cu situații dificile.

Miss Africa de Sud, Tamaryn Green, în vârstă de 24 de ani, s-a clasat pe locul secund, urmată de Miss Venezuela, Sthefany Gutiérrez, în vârstă de 19 ani.

Miss Spain, Angela Ponce, în vârstă de 27 de ani, a intrat în istorie ca prima persoană transgen care a concurat în cei 66 de ani de existenţă ai competiţiei.

Vezi și Ea a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume! | GALERIE FOTO

Citește și: