Originar din Shawnee, Oklahoma, Bradley Pitt mai are un frate, Doug, și o soră, Julie, el fiind întâiul născut. Preocupat de teatru încă din școală, dar și o fire activă, Brad a fost pasionat și de tenis. După ce familia s-a mutat în Springfield, Missouri, a urmat liceul acolo, după care și-a luat diploma în Jurnalism.

Ulterior, s-a mutat în Los Angeles, decis să devină actor. Drumul nu a fost însă simplu nici măcar pentru el. A început cu reclamele, la un moment dat chemând oamenii, din stradă, la fast-food, îmbrăcat în pui. Au mai urmat câteva reclame la TV și, în cele din urmă, a fost observat, grație zâmbetului și fizicului său.

A jucat inclusiv în ”Dallas”, apărând și în ”Friends”

S-a dovedit că a fost o alegere bună, că cineva a avut fler, iar aparițiile în seriale TV, inclusiv ”Dallas” sau ”Another World” sau în „Cutting Class” ori ”Thelma și Luise” nu au făcut decât să demonstreze acest lucru.

Au urmat filme ca „Cool World” (1992), „A River Runs Through It” (1992), „True Romance” (1993), „Kalifornia” (1993) sau „Interview With a Vampire” (1994 – câştigător a 2 premii la Gala MTV Movie Awards pentru Cel mai bun rol masculin, Cel mai dorit bărbat şi a fost nominalizat la aceeaşi gală pentru Cel mai bun duo, cu Tom Cruise).

”Cel mai sexy bărbat în viață”

Deja Brad Pitt își câștigase statutul de sex-simbol, mai toate femeile suspinând fățiș după el.

Brad Pitt in 1994SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 20

În 1994, a jucat în „Legends of the Fall” (Legendele Toamnei), unde, pe lângă aspect, a demonstrat din plin și talentul actoricesc. În același an, People Magazine l-a numit „Cel mai sexy bărbat în viaţă”.

Au urmat alte succese de box office precum „Se7en” (1995 – MTV Movie Award pentru cel mai dorit bărbat şi nominalizat la aceleaşi premii pentru cel mai bun duo, cu Morgan Freeman), „Twelve Monkeys” (1995 – nominalizat la Oscar pentru cel mai bun rol secundar şi MTV Movie Award pentru cel mai bun rol masculin, câştigând şi un Glob de Aur pentru rol secundar).

Urmează unele dintre filmele-piese de rezistență ale actorului: „The Devil’s Own”, „Seven Years in Tibet”, „Meet Joe Black”, „Fight Club” şi „Snatch”.

Iar rolurile au continuat să curgă: „The Mexican” (2001), „Ocean’s Eleven” (2001 – nominalizat la MTV Movie Award pentru cea mai bună echipă), „Spy Game”, „Troy” (2004, nominalizări la MTV Movie Awards pentru cea mai bună secvenţă de luptă şi Cel mai bun rol masculin) şi continuarea de succes „Ocean’s Twelve” (2004).

Începutul sfârșitului cu Jennifer Aniston. Angelina Jolie intră în joc

În filmul „Mr. & Mrs.Smith” (2005), Brad Pitt a jucat alături de actriţa Angelina Jolie, cu care a început o idilă încă de pe platoul de filmare, ceea ce, în final, a dus la divorțul de Jennifer Aniston.

În 2006, a produs pelicula „The Departed”, care avea să câştige Oscarul pentru cel mai bun film. În acelaşi an, a jucat, alături de Cate Blanchett, în drama „Babel”, pentru rolul său obţinând o nominalizare la Globul de Aur.

Pentru filmul „The Curious Case of Benjamin Button” (2008), a fost nominalizat la Oscar, categoria cel mai bun actor.

A produs şi a jucat în filmele „The Tree of Life” (2011) şi „Moneyball” (2011). Ambele au fost nominalizate la Oscar, categoria cel mai bun film, iar rolul din cel de-al doilea i-a adus o nouă nominalizare la categoria cel mai bun actor.

Pelicula apocaliptică „World War Z” (2013), cu Brad Pitt în rol principal, a fost un succes răsunător de box office. În acelaşi an, a produs filmul „12 Years a Slave”, câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film. A urmat filmul de război „Fury”, bine primit de public şi critică.

Succese răsunătoare de box office și femei una și una

Printre alte titluri lansate în ultimii zece ani din distribuţia cărora a făcut parte Brad Pitt se numără: „Inglourious Basterds” (2009); „Chad Schmidt” (2010); „The Sparrow” (2012); „The Lost City of Z” (2012); „Dirty Tricks” (2013); „The Counselor” (2013), „The Audition” (2015), „By the Sea” (2015), „Moonlight” (2016), „Warmachine” (2017).

În 2014, s-a căsătorit cu Angelina Jolie, cu care are trei copii adoptați și trei biologici. În 2016 cei doi au divorțat și abia acum încearcă să ajungă la o înțelegere legat de custodia copiilor.

Însă prin patul și viața lui Brad Pitt au trecut multe, frumoase și celebre femei, printre care Robin Givens, Juliette Lewis sau Gwyneth Paltrow.

Deși un actor și un regizor extrem de ocupat, Brad Pitt găsește timp să se implice în activități caritabile și să se ocupe de tot felul de proiecte de arhitectură, pasiunea sa.

Vezi și Cum era să moară Brad Pitt de mâna lui Mike Tyson. Au fost surprinși în pat!

Citește și: