Însă, în centrul atenției s-a aflat și prima doamnă. Pentru această zi specială   Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie în culoarea cerului senin, deosebit de elegantă, cu o croială ușor deasupra genunchilor. Ținuta a fost realizată în atelierele ELLIS special pentru acest eveniment.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la primirea Papei Francisc pe Aeroport. Ce i-a zis prima doamnă Suveranului Pontif când i-a strâns mânaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Când Papa Francisc i-a strâns mâna, Carmen Iohannis i-a spus că atât ea, cât și soțul ei sunt deosebit de onorați și încântați de moment și de vizita pe care Suveranul Pontif o face în România. „Bun venit”, i-a mai transmis soția președintelui, Sfântului Părinte, care le-a mulțumit celor doi pentru primire.

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. “Suntem fericiţi să vă avem aici”, a adăugat Carmen Iohannis, adresându-se Papei.

Avionul care l-a adus pe Papa Francisc în România a aterizat în jurul orei 11:30. Papa Francisc a fost întâmpinat apoi de doi copii, care i-au oferit flori. La rândul său, Suveranul Pontif le-a dat celor doi copii două iconițe. Sfântul Părinte și cuplul prezidențial au mers apoi la Palatul Cotroceni, iar apoi Suveranul Pontif  va avea o întâlnire și cu premierul Viorica Dancila.

 

Prima zi se va incheia cu vizita Papei, dar si a Patriarhului, la Catedrala Mantuirii Neamului. Acolo vor spune rugaciunea „Tatal Nostru”, alaturi de cateva cuvinte de salut, odata cu sosirea in Romania

Tot pe 31 mai, Papa Francisc va merge la Catedrala „Sfantul Iosif”, din Capitala, unde va oficia o liturghie. Credinciosii trebuie sa se inscrie din timp, pentru a putea sa isi rezerve un loc in catedrala. Cei care vor veni sa vada slujba Papei o vor putea face si cu ajutorul a trei ecrane, amplasate in apropierea lacasului sfant.

Papa Francisc a ajuns vineri în România pentru o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile, desfăşurată sub genericul “Să mergem împreună!” și va rămâne  până duminică seară.

Citește și: