Charles Aznavour, legendarul artist supranumit ”Sinatra francez”, aflat la o vârstă onorabilă, de 91 de ani, porneşte în ultimul său turneu din carieră. Biletele pentru concertul de la Bucureşti, de pe 20 februarie 2016, au fost puse deja în vânzare în mediul online, iar preţul variază în funcţie de categorie: Golden VIP – 575 de lei, VIP – 490 de lei, categoria 1 – 390 de lei, categoria a 2-a – 350 de lei, categoria a 3-a – 260 de lei.

Charles Aznavour şi-a început parcursul artistic la vârsta de 9 ani, prin actorie. Abia în adolescenţă a ales să devină cântăreţ, iar în 1946 a fost descoperit de celebra Édith Piaf, pe care acompaniat-o în turneele ei din Franţa şi din SUA. În 1974, Aznavour s-a bucurat de succes în Marea Britanie, iar celebra lui piesă „She” a ajuns rapid pe prima poziţie a clasamentelor.

De-a lungul timpului, el a colaborat cu Édith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Tom Jones, José Carreras, Nana Mouskouri sau Julio Iglesias.

Este unul dintre cei mai îndrăgiți şi mai longevivi artiști francezi, a jucat în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece, în limbile franceză, engleză, italiană, spaniolă şi germană.

Credit foto: Facebook

Credit foto: Facebook 1, Facebook 2