În homeopatie, anamneza este foarte importantă. Este bine ca pacientul să-și aducă aminte cu exactitate simptomele și împrejurările în care apar. Avem patologii care necesită un diagnostic rapid, unde medicul caută să deslușească acele simptome care tratează cât mai bine boala acută. Astfel, medicul va găsi cele mai potrivite remedii homeopate pentru infecții pentru acel pacient.

Remedii homeopate pentru infecții.Cum se prescrie remediul

dr. Dragos PeteuÎntr-o răceală, medicul homeopat va încerca mai întai să afle factorul declanșator (ex. expunere la ploaie, vânt, frig) și cum a debutat. Va culege date despre febră (ora, moment al zilei, debut brusc sau nu, febra generalizată sau localizată central cu extremități reci), aspectul și starea generală a copilului (tegumente palide sau roșii, transpirate sau nu, copil moleșit sau, din contră,) sete sau lipsa ei, dureri (localizare, durată, intensitate). Acestea sunt câteva elemente importante fără de care este greu de pus un diagnostic și, implicit, să recomanzi un remediu.”, spune dr Dragos Peteu, medic homeopat, membru al Societății Române de Homeopatie.

Remedii homeopate pentru infecții. Ce poate trata homeopatia?

Răceli, gripe, cistite (infecții joase de tract urinar), laringite, angine acute, bronșite și pneumonii, otite externe sau medii, sunt cateva exemple de imbolnaviri care pot beneficia de tratament homeopat. Lor li se alatură varicela, pojarul, oreionul, herpesul, alte câteva afecțiuni acute în care vindecarea poate fi obținută cu remedii homeopate.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești capacitatea pulmonară prin remedii naturale

Remedii homeopate pentru infecții. Remedii utile pentru situații acute

Pulsatilla: pojar, răceli, otite, cistite

Rhus-toxicodendron: varicela, răceli (expunere la frig umed), herpes

Gelsemium: răceli, gripe cu frisoane puternice

Belladonna: angine acute, răceli cu febra mare și înroșirea tegumentelor/mucoaselor, piele uscată și fara sete

Aconitum: gripe, răceli, (dupa expunere la frig uscat) cu febra instalată brusc (mai ales la miezul nopții) tegumente palide

Sepia: herpes, cistite

Eupatorium-perfoliatum: răceli, gripe unde pe prim plan este durerea musculoscheletală

Phosphorus: răceli, laringte, sângerări

Remedii homeopate pentru infecții. Cum se administrează tratamentul homeopatic

Principiul similitudinii din homeopatie se aplică atât în situatiile cronice, cât și în cele acute. Un remediu care a fost ales in concordanță cu acesta va duce la vindecare rapidă și la restabilirea stării de sănătate.”, punctează dr Dragos Peteu.

Antenție la neantenție! Un remediu greșit administrat poate să nu actioneze nicicum, poate genera supresia unor simptome sau poate duce la agravarea cazului.

Citește și: Cum tratezi tusea prin remedii homeopate

Prevenția e importantă

Pe lângă remedii homeopate pentru infecții, prevenția este importantă, mai ales pentru copii care se îmbolnăvesc mai ușor.

  • Te poți baza pe preparate standardizate (gemoterapicele sunt extrem de bune și utile) prin care poti întări imunitatea copiilor.
  • Consumul zilnic de fructe și legume proaspete.
  • Mișcarea, exercitiile fizice și joaca în aer liber “călesc” organismul.
  • Mâncarea sănătoasă cu cât mai puțini conservanti, coloranti, fără excese, vă asigură energia necesară fără să supraîncarce metabolismul.
  • Sucurile proaspete din mere, morcov, sfecla roșie, cătina, țelina, portocale, lămâi, grepefruit sunt surse de vitamine și minerale necesare organismului sănătos.

Ce faci în caz de boală?

Daca apare totuși îmbolnăvirea, evită tratamentul inutil cu antibiotice, dacă nu există indicații clare ale medicului curant în aceasta direcție. Pe lângă remedii homeopate pentru infecții recurge la următoarele tratamente:

  • odihește-te suficient;

  • hidratează-te. Bea sucuri de fructe și ceaiuri;

  • alimentează-te ușor;

  • folosește miere, propolis, echinacea, vitamina C.

Sursa foto: 123rf.com