Societatea de consum pare să se răsfrângă și asupra relațiilor. Situația în care soțul s-a îndrăgostit de o femeie mai tânără nu mai este una rară. Mulți bărbați ajunși la jumătatea vieții se gândesc să-și găsească o parteneră mai tânără sau mai frumoasă. Părerea celor mai mulți este că acest lucru se petrece mai mult în lumea vedetelor. Totuși, din ce în ce mai mulți bărbați obișnuiți tind să-și lase soțiile pentru femei mai tinere. Ce faci dacă te găsești chiar tu în această situație?

Unul dintre semnele că te înșală poate fi că soțul ascunde bani de tine.

Soțul îndrăgostit de o femeie mai tânără = Probleme în cuplu

”În primul rând, dacă soțul este îndrăgostit de altă femeie, înseamnă că existau probleme în cuplu care persistau de multă vreme. Ceea ce s-a întâmplat a avut loc pe fondul unei relații disfuncționale, în care partenerul își caută alternative”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”În plus, fii conștientă că nu există tehnici secrete prin care el a fost ”furat” și nici rețete magice de a-l aduce înapoi. Presupunem că partenerul este adult și știe ce este mai bine pentru el. Dacă în acest moment, el își dorește să plece de acasă, nu există o modalitate de a-l influența sau manipula pentru a-și schimba hotărârea”, conchide specialistul.

Adevăratele motive pentru care s-a îndrăgostit de o femeie mai tânără

Soția are nevoie măcar să știe de ce se întâmplă asta. Se autoînvinuiește, se simte respinsă. Crede despre sine că este prea bătrână, urâtă și se vede în cele mai proaste ipostaze. Stima ei de sine scade vertiginos și poate să ajungă și la depresie. Totuși, motivația bărbatului îndrăgostit de o femeie mai tânără poate fi alta, nu acea că partenera actuală nu e suficient de bună.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”De multe ori, o relație interzisă cu o amantă are ceva din savoarea necunoscutului, a experiențelor noi, a trăirii vieții cu intensitate, a pericolului, a adrenalinei. În schimb, atunci când locuiesc împreună, partenerii își descoperă și defectele, problemele și începe uzura”, explică psihologul. 

Sursa foto: 123rf.com