CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Fructele de kiwi au câștigat o popularitate deosebită și la noi în țară, nu doar pentru gustul lor deosebit, ci și pentru proprietățile lor nutritive.

Sunt fructe rezistente, care se coc și după ce au fost culese și pot fi folosite atât în salate sau prăjituri, cât și la garniturile exotice pentru friptură, datorită sucului lor acidulat și acrișor.

Nivel ridicat de vitamina C

Știai că fructele de kiwi sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele? O porție de numai 100 gr de kiwi conține 155% din doza zilnică recomandată de vitamina C, iar acest lucru se simte și când le mănânci pentru că au un gust acrișor, dar plăcut.

Planta de kiwi seamănă cu via

Fructele de kiwi sunt produse de două varietăți ale unei plante asemănătoare cu via, cu vițe lungi și corzi puternice, denumite Actinidia chinensis și Actinidia deliciosa. Acestea sunt originare din Asia, din zonele de dealuri din China, unde au fost descoperite de naturaliștii de la Societatea Regală de Horticultură din Marea Britanie.

Kiwi a împrumutat numele de la o pasăre din Noua Zeelandă

Pasărea kiwi

Primele fructe de kiwi cultivate în afara Chinei au fost obținute în Noua Zeelandă în anul 1910. Noozeelandezii au denumit fructele verzi și păroase după numele celebrei păsări kiwi, cu care există o asemănare în ceea ce privește culoarea și aspectul.

Cel mai bogat fruct în luteină

Kiwi este considerat a fi, după porumb, fructul cu cea mai bogată sursă de luteină. Această substanță, luteina, este apreciată din ce în ce mai mult pentru eficacitatea ei în reducerea riscului de apariție a cancerului, a bolilor de inimă și în prevenirea cataractei.

Mai mult potasiu decât bananele

Kiwi conțin un procent mai mare de potasiu decât bananele. Potasiul ajută la funcționarea eficientă a inimii și are rol semnificativ în controlul presiunii arteriale.

Fructele de kiwi te scapă de constipație

Dacă suferi de constipație sau de retenție de apă, consumul regulat de kiwi are atât un efect laxativ, cât și un efect diuretic și depurativ asupra colonului.

Măștile de ten cu kiwi pot face minuni pentru piele

Fructele de kiwi pot fi folosite și extern, în măști cremoase și hidratante pentru ten și pentru păr. Enzimele și sărurile din kiwi sunt benefice pentru piele, pentru ten și pentru decolteu, iar rezultatele se văd de la primele aplicări. Vitamina C și acizii benefici din kiwi reglează producția de sebum și te ajută să ai un scalp mai sănătos și un păr mai strălucitor.