Ar fi util ca ”femeia să își lase soțul să facă ce dorește, dar să nu îl judece, critice, să nu ardă punțile de comunicare și să observe, în timp, dacă bărbatul este fericit, mulțumit, ascultat, înțeles și împlinit în noua relație”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. Este nevoie de multă stăpânire de sine să poți face asta. Totuși, pentru a-ți recâștiga soțul, este important.

Cum îți poți recâștiga soțul. Oferă-i o alternativă mai bună

”Este posibil ca el să descopere că sub poleială mai aurită a unei femei mai tinere se ascund poate și mai multe probleme, cerințe, conflicte. Asta nu înseamnă că va veni automat înapoi. Dacă ai puterea sufletească de a-l asculta și înțelege când ajunge în acest punct, dacă îi demonstrezi că te-ai schimbat, atunci există șanse de a-l aduce înapoi. Totodată, ar trebui să înțelegi ce nu a mers, ce ar fi nevoie să schimbați amândoi pentru a fi fericiți. Dacă vrei să continuați împreună, oferă-i o alternativă atrăgătoare la noua aventură”, ar sfătui Tedy Creștin o doamnă aflată în această situație.

Citește și: Ești tratată ca o menajeră de soțul tău? Ce să faci!

Cum îți poți recâștiga soțul. Învață din greșeli

”Până nu va înțelege el de ce a plecat, ce își dorește acum, ce spera să găsească și să dovedească că poate oferi într-o căsnicie funcțională, nu există șanse de reîntoarcere. Dacă după aceste eforturi de a analiza, a comunica și schimba în bine lucrurile dintre ei, cei doi descoperă că au dorințe diferite și bărbatul are o relație funcțională și satisfăcătoare cu noua parteneră, atunci devine clar că nu va mai veni înapoi. Totuși, chiar și atunci, nu înseamnă că mariajul lor a fost o experiență complet nereușită”, spune specialistul.

Citește și: Soțul nu te mai suportă. Ce e de făcut

Când renunți la relație

Chiar dacă îți dai seama că nu-ți poți recâștiga soțul, poți învăța din greșeli.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Ar fi bine pentru viitoarele ei relații ca femeia să conștientizeze ce a funcționat, ce a fost bun și i-a provocat mari bucurii și plăcere, ce nu a funcționat și ce i-a provocat emoții negative: tristețe, depresie, frici, anxietate, gelozie, dispreț, ură, etc. Fiind conștientă de ce îi place și ce nu, de ce își dorește și ce nu, de valorile, visurile și aspirațiile ei, femeia are mult mai multe șanse de reușită în alegerea noului partener și în succesul relației viitoare,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com