Crizantemele vor un spațiu aerisit

Umiditatea medie sau ridicată este propice dezvoltării bune a crizantemei. Este necesară amplasarea ei într-un spaţiu bine aerisit, dar ferit de curenţi puternici de aer.

Deloc pretenţioase

Crizantema poate fi întâlnită într-o mulţime de varietăţi, cu flori într-o multitudine de forme şi culori, de la galben la alb, roşu sau grena.În general, această plantă se caracterizează prin a fi rezistentă şi foarte uşor de cultivat. Chiar dacă este o plantă de grădină, ea poate fi cultivată cu uşurinţă şi în casă, în ghivece. În plus, nu necesită îngrijiri speciale pentru a se menţine înflorită mai mult timp.

Se înmulţesc uşor

Crizantema se înmulţeşte cu uşurinţă, prin butaşi care se plantează primăvara. Aceştia se separă şi se plantează individual. Butaşii trebuie udaţi însă cu moderaţie.

Iubesc lumina

Aceste plante au nevoie de foarte multă lumină. Ele se ţin în general în ghivece, pe terase sau în grădini, la lumină multă, dar fără soare direct. Atenţie, pentru o creştere echilibrată se recomandă răsucirea periodică a ghiveciului.

Le place la răcoare

Crizantemele trăiesc foarte bine la temperaturi răcoroase, de aceea sunt şi plante specifice toamnei, când afară nu este nici foarte cald, nici foarte frig. Temperatura ideală pentru ele este de 13-18 C.

Beau multă apă

Pentru crizanteme este benefic solul bine drenat, nisipos, dar cu un conţinut bogat de substanţe organice, care să reţină suficientă umiditate. Sunt plante care se udă des pentru a se menţine pământul permanent umed. Atenţie, nu ud! Altfel rişti să o găseşti putrezită în ghiveci. De aceea, nu este recomandată nici stagnarea apei în farfurioară.

Sensibile la dăunători

Crizantema este sensibilă la atacul păduchilor de frunze. Planta se examinează periodic, iar atunci când este cazul se intervine cu produse fitosanitare la primele semne ale apariţiei dăunătorilor.

sursa foto: wikipedia.org