CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vrei să îți impresionezi colegele cu niște bomboane cu fructe, făcute chiar de tine? Iată cât de ușor este să pregătești bomboane din banane cu doar 3 ingrediente.

Ai nevoie de:

  • Biscuiți de calitate
  • 3 banane bine coapte
  • Nucă de cocos

Cum să pregătești rapid bomboane din banane

Alege un pachet de biscuiți de calitate, biscuiți fragezi, care se mărunțesc ușor și care au un gust delicios.

Mărunțește biscuiții la robot. Nu este nicio problemă dacă mai rămân bucățele mari pe care robotul nu le zdrobește. Acestea se vor înmuia cu pasta de banane.

Zdrobește bananele cu furculița. Nu este nevoie să adaugi zahăr, pentru că bananele bine coapte sunt întotdeauna foarte dulci. Iar, dacă nu sunt bine coapte, le poți încălzi câteva secunde la cuptorul cu microunde pentru a le pasa mai ușor. Poți adăuga doar esență de vanilie sau de portocale pentru a face bomboanele mai parfumate.

Amestecă bine biscuiții mărunțiți cu pasta de banane și mai adaugă biscuiți, dacă ți se pare prea moale. Trebuie să obții un aluat consistent din care vei modela mici bomboane pe care, la final, le vei tăvăli prin nuca de cocos.

Cum să servești bomboanele din biscuiși și banane

După ce ai format toate bomboanele, lasă-le la frigider două ore să se întărească. Apoi le poți servi la un ceai, lângă o cupă de înghețată sau lângă o bundincă de banane.

Sunt excelente în pauza de la birou sau ca desert după cină.

Aceste bomboane din banane trebuie consumate chiar în ziua în care le-ai făcut, deoarece bananele oxidează și vor căpăta o culoare mai închisă.

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă