Știi și tu că ”porcul nu se îngrașă în Ajun”. Așa că pregătirea pentru examen trebuie să fii început deja. Totodată, îl poți ajuta și tu să treacă cu bine peste acest hop. Există metode naturale prin care poți să îmbunătățești memoria copilului tău.

Cum îmbunătățești memoria copilului tău. Stimulente de memorie

Memoria de lucru se referă la manipularea informaţiilor pe care memoria le stochează pe termen scurt. Este o abilitate pe care copiii o folosesc pentru a învăţa. Este necesară pentru îndeplinirea multor sarcini şcolare cum ar fi atingerea unor obiective printr-o gândire în mai multe etape sau rezolvarea mentală a unei probleme de matematică sau de logică. Vă puteţi ajuta copilul să-şi îmbunătăţească această funcţie prin construirea unor stimulente de memorie de lucru în viaţa de zi cu zi, dar mai ales prin completarea alimentaţiei cu suplimente speciale sau alimente funcţionale”, afirmă cercet. dr. Horaţiu Albu.

Citește și: Cum să-ți ajuți copilul să treacă cu bine peste examenele de la vară!

Cum îmbunătățești memoria copilului tău. Sucuri de fructe, vitamine și lecitină

Specialistul recomandă sucuri de fructe, vitamine și lecitină. Pentru a avea o memorie bună, capacitate de concentrare și învățare, copiii au nevoie de fier și de vitaminele din complexul B. O parte din aceste substanțe nutritive pot veni din alimentație. Sucurile naturale din fructe pot fi o sursă bună. Sunt de ajutor, în special, cele din struguri albi, aronia, afine sălbatice, soc și căpșune. Ai putea să-i dai câte 75 ml de suc preparat în casă de două ori pe zi, pentru o mai bună absorbție. Vorbește cu pediatrul lui și vezi dacă este nevoie de suplimente alimentare sau de lecitină.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com