Will și Jada spun că au mai degrabă „un parteneriat” pe viață, nu o căsnicie. „Nu există nimic ce s-ar putea întâmpla care să ne facă să nu mai fim împreună și să nu ne mai iubim”, spunea actorul la un moment dat. Iar controversele și greutățile nu i-au ocolit.

Cum s-au cunoscut Will Smith și Jada Pinkett

Will și Jada s-au întâlnit în 1994. El juca în „The Fresh Prince of Bel-Air”, iar ea mersese la audiții pentru a apărea în serial drept iubita lui. Jada nu a primit rolul pentru că este mult mai scundă decât Will și producătorii au considerat că nu are da bine împreună pe micul ecran. Cu toate acestea, atunci l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină partener de viață și tatăl celor doi copii.

Ani mai târziu, actorul a spus că a fost dragoste la prima vedere din partea lui, dar la început au fost doar prieteni. Au început o relație în timp ce Will era în divorț de prima lui soție, Sheree Zampino, cea care i-a dăruit un fiu pe nume Trey.

Will Smith și soția lui, Jada Pinkett Smith. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Jada Pinkett Smith nu și-a dorit neapărat să se căsătorească

Will și Jada au început o relație în 1995, s-au logodit după un an mai târziu și au făcut nunta în 1997. Ea era atunci deja însărcinată în trei luni. Actrița nici nu a vrut să se căsătorească. Considera că o astfel de uniune nu ar schimba nimic în relație, dar a făcut-o mai ales la insistențele mamei sale.

În 1998, Jada a născut primul copil al cuplului, un băiat (Jaden). Doi ani mai târziu, fiica lor, Willow, a venit pe lume. Ambii copii au pornit pe urmele părinților lor și și-au ales cariere artistice în lumea muzicii și a filmului.

Controversele din mariajul lui Will Smith cu Jada Pinkett Smith

Deși sunt un model în ceea ce privește longevitatea relației lor, Will și Jada au avut de-a face cu partea lor de dramă în spatele ușilor închise. Nu de puține ori au negat zvonurile despre divorț și chiar au ajuns să se și despartă pentru o vreme, în 2015. „O terminasem cu tine”, a spus Will, râzând, în 2020, într-un episod din „Red Table Talk”, emisiunea soției sale.

„Am decis să ne despărțim pentru o perioadă, iar tu să îți dai seama cum să te faci fericită de una singură, iar eu cum să fiu fericit eu însumi. Chiar am simțit că am putea să o terminăm”, a completat starul din „Men in Black”. Aceea a fost perioada în care Jada a avut o aventură cu solistul August Alsina.

Jada Pinkett Smith a avut o aventură cu solistul August Alsina. Foto: Profimedia
Jada Pinkett Smith a avut o aventură cu solistul August Alsina. Foto: Profimedia

Despărțire, înșelat, episodul Oscar

„Pentru că divorțasem o dată, nu aveam de gând să divorțez din nou. Nu era o opțiune. Am fost devastat mai tare decât de un divorț. Ne-am despărțit, dar ne-am împăcat. Apoi, a trebuit să reconstruim totul cu reguli noi, într-o manieră complet diferită”, a mai spus starul.

  • Will Smith a spus acum ceva vreme că legătura cu Jada a început ca orice altă relație tradițională și monogamă. La un anumit moment, însă, ambii au început să fie nefericiți. Au schimbat puțin lucrurile și au pornit pe calea unui mariaj deschis. Fiecare a fost văzut cu alte persoane, dar niciunul nu a cerut divorțul. „Eu și cu Will suntem foarte relaxați unul cu celălalt. Mereu i-am spus că poate să facă ce vrea atâta timp cât se poate privi în oglindă”, spunea Jada în 2013.
  • În timpul unei pauze în relație, Jada a avut o aventură cu cântărețul August Alsina. Acesta e cu 20 de ani mai tânăr decât ea. A recunoscut totul public în 2020, la cinci ani de când se întâmplase. „Voiam doar să mă simt bine, nu mă mai simțeam bine de mult timp”.
  • Doi ani mai târziu, în 2022, Will și Jada au ajuns din nou împreună pe prima pagină a ziarelor. Actorul l-a pălmuit pe Chris Rock pe scena premiilor Oscar, după ce comediantul a făcut o remarcă la adresa Jadei.

Jada Pinkett Smith are o relație bună cu fosta soție a lui Will

Jada Pinkett Smith și Sheree Zampino, actuala și fosta soție ale lui Will Smith. Foto: Profimedia
Jada Pinkett Smith și Sheree Zampino, actuala și fosta soție ale lui Will Smith. Foto: Profimedia

Jada și Sheree, prima soție a lui Will, nu au avut o relație bună din prima. Au reușit să se apropie grație lui Trey, fiul pe care Sheree și Will îl au împreună, pe care Jada l-a îndrăgit. Mai mult, cu timpul, actrița a devenit o a doua mamă pentru Trey și bună prietenă cu mama acestuia.

„Am dezvoltat o relație ca între surori, dar nu a fost ușor. A trebuit ca pe parcurs să ne descurcăm în a ne uni familiile”, a spus Jada, într-un episod al emisiunii sale, în care a avut-o invitată chiar pe Sheree.

Citește și: 13 dintre cele mai trainice cupluri de la Hollywood. Dovada vie că dragostea rezistă și la presiune, tentații și lumina reflectoarelor

Citește și: Scandal uriaș în SUA! Soția lui Will Smith, idilă amoroasă cu un  bărbat cu 21 de ani mai tânăr. Ce spune despre divorțul de actor