Doamna Stela Popescu, născută pe 21 decembrie, a sărbătorit împlinirea vârstei de 80 de ani, mai întâi duminică, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, în spectacolul aniversar ”Aplauze, Stela”. Alături de marea actriță pe scenă au urcat Alexandru Arşinel și alți prieteni şi colegi dragi artistei: Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Vasile Muraru, Cristina Stamate, Valentina Fătu, Raluca Guslicov, Monalisa Basarab, Miruna Birău, Ana Maria Donosa, Paul Talaşman şi soliştii Sanda Ladoşi, Mirela Boureanu Vaida, Daniela Tănase, Alin Gheorghişan şi Radu Ghencea.

Credit foto: Silviu Covaci
Apoi, ieri, chiar de ziua actriței Stela Popescu, preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler , pentru dăruire și talentîn promovarea artei teatrale, prin care a încântat multe generaţii de spectatori.

Aseară, pe scena Palatului Naţional al Copiilor, a urmat și spectacolul aniversar „Stela Popescu şi prietenii ei”. Alături de actriță au urcat pe scenă Maria Dragomiroiu, Mirabela Dauer, Sanda Ladoși și Adrian Enache.

Credit foto: Silviu Covaci

Credit foto: Silviu Covaci

De la stânga la dreapta: Stela Popescu, Maria Dragomiroiu, Adrian Enache, Sanda Ladoși și Mirabela Dauer.

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935 în Basarabia, dar a fost obligată să fugă în România, din cauza invadării rusești, și s-a stabilit împreună cu mama la Braşov. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar din 1954 şi până în prezent a jucat în mii de spectacole de teatru, televiziune şi în filme. Este celebră pentru cuplurile umoristice formate cu Ştefan Bănică şi apoi cu Alexandru Arşinel, alături de care continuă să aibă reprezentații.

Credit foto: Silviu Covaci (Foto 1, Foto 2, Foto 3, Foto 4)