Este prima inculpare a actorului din „House of Cards”, de cand cariera i-a fost distrusa de acuzatii de abuzuri sexuale savarsite asupra unor barbati.

Incidentul pentru care Spacey va fi investigat ar fi avut loc in 2016, intr-un restaurant din Nantucket. De altfel, acolo este programata si prima audiere, in 7 ianuarie.

Fosta prezentatoare a postului Boston TV Heather Unruh a declarat, in toamna anului trecut, ca actorul in varsta de 59 de ani l-a atins pe fiul sau in partile genitale, peste pantaloni, incidentul avand loc la Club Car Restaurant din Nantucket, in iulie 2016.

Fiul sau, care la momentul respectiv avea 18 ani, a fugit din restaurant cand Spacey s-a dus la baie. Baiatul nu a depus o plangere la politie pentru ca s-a simtit jenat, mai spune mama lui.

Dupa un an de tacere, Kevin Spacey a vorbit, in premiera, pe marginea acestor acuzatii. Spacey a publicat YouTube o inregistrare video, cu titlul „Let Me Be Frank” („Lasati-ma sa vorbesc cu franchete”), in care mentioneaza urmatoarele:

„Bineinteles ca unii cred orice si au asteptat cu rasuflarea taiata ca eu sa marturisesc ca sunt vinovat; ei mor de nerabdare ca eu sa declar ca tot ce spun ei este adevarat si ca am primit ceea ce am meritat… Cu siguranta, nu voi plati un pret pentru ceva ce nu am facut”, spune actorul in inregistrare.

„Foarte curand, veti cunoaste intreg adevarul”, promite actorul premiat cu Oscar.

Spacey mai este investigat de politia din Los Angeles pentru o acuzatie de abuz sexual, tot din 2016. O acuzatie similara a fost respinsa de procurori pentru ca era vorba de un presupus incident din 1992, iar fapta ar fi fost prescrisa.

Kevin Spacey este investigat si de politia britanica, dupa ce mai multi barbati l-au acuzat de diverse abuzuri sexuale savarsite pe cand era director artistic la Teatrul Old Vic din Londra, in perioada 2004 – 2015.

In 2017, Kevin Spacey a anuntat ca este homosexual, dupa ce Anthony Rapp – un actor care a jucat in productii precum „Star Trek – Discovery” si „Rent” – l-a acuzat ca i-a facut avansuri sexuale in urma cu trei decenii, pe vremea cand el avea doar 14 ani.

De asemenea, actorul a fost acuzat ca a incercat sa violeze un tanar de 15 ani.

Vezi si Sharon Stone a fost și ea abuzată sexual? ”La felul în care arăt eu?”

Citeste si: