Se pare că tatăl cu fiul fac casă bună în bucatarie. E loc de orgolii între voi?

Nu !!! Niciodată!!!

 

Care e cel mai important lucru pe care l-ați învățat de la fiul dv în bucătărie?

De la Michael eu învăț zilnic, el îmi transmite plăcerea de a continua, atât în viața de zi cu zi, cât și în bucătărie.

 

antonio passarelli tv paprika

Dar dv. de la el, ce sfaturi i-ați dat când a decis să vă calce pe urme?

Eu lui Michael i-am spus un singur lucru: în viață poți face orice, dar important este să faci cu pasiune și să faci bine! Și așa este și în bucătărie!

 

Care e cel mai greu lucru pentru un chef în bucătărie? 

Să nu fii considerat un ”șef”, ci un om pe care toată lumea se poate baza! Să fii lider, să știi să tragi lumea după tine cu același entuziasm cu care lucrezi tu!

 

Care sunt lucrurile care vă mai unesc pe dv si pe fiul dv, în afară de carieră?

Multe. Avem foarte multe gusturi comune și, în general, avem o viziune de viață foarte asemănătoare, eu cu Michael avem o legătură specială, eu sunt pentru el cel mai bun prieten și el este pentru mine la fel.

 

Cum erați dv când aveați vârsta fiului dv?

… Mai bine nu spun… Oricum, total diferit de ceea ce este el, adică la vârsta lui de acum eu… începeam să mă calmez… și să mă pun să fac lucruri. Eram cu muzica, cu multe drumuri pentru cealaltă meserie a mea, care mi-a ocupat opt ani din viață, umblam prin lume în domeniul fashion și asa am ajuns în România. Michael a fost mult mai ponderat de la o vârstă frageda. Eu, la vârsta lui, îmi făceam de cap. Da, învățam foarte mult, citeam foarte mult, eram foarte activ în partea culturală, dar… eram un rebel!

 

Ce v-a ținut atât timp în România, o țara destul de conservatoare și nu foarte rafinată în privința bucătăriei?

Cred că greșiți undeva… Romînia a fost o țară extrem de rafinată în bucătărie, sunt foarte multe cărți care atestă aceast lucru; în ultimii 40 de ani… lucrurile au mers altfel, nu înseamnă că nu sunt bazele bune de o bucătărie ” altfel”, care nu întâmplător acum se redescoperă … Eu m-am oprit aici pentru că, în primul rând, eram obosit de călătorii și după ce am venit aici pentru câteva firme italiene, m-am decis să rămân și să realizez ceva în România …

antonio passarelli tv paprika

Un preparat românesc care vă merge direct la inimă, așa cum e e el, care ar fi?

O roșie de grădină, de toamnă, o bucată de telemea proaspată și o bucățică de slănină de mangalița…

 

Ce ”ingrediente” vă fac viața frumoasă?

Zâmbetul oamenilor pe care îi fac să se simtă bine. Adică, atunci când lumea vine la un eveniment de-ale mele și îmi spun că au mâncat mai bine decât la un restaurant, mă simt fericit.

 

Ce nu acceptați niciodată în bucătărie: concepte, atitudini, ingrediente?

Murdăria! Și nerespectarea normelor de igienă (adica congelarea – decongelarea greșite, păstrarea necorespunzătoare), nerespectarea regulilor de producție, chimicalele…

 

Care a fost cel mai îndrăzneț lucru pe care l-ați făcut vreodată în bucătărie?

Dragoste! Nu glumesc!

 

Fără ce nu poate trăi Antonio Passarelli?

Aer, apă, foc, soare!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Foto: TV Paprika