Andreea, apropo de cel mai recent single lansat de tine, „Egoista“, care sunt momentele în care îi permiți să fii egoistă?

Cred că devin puțin egoistă când vine vorba despre timpul pe care îl petrec cu mine însămi, timpul în care uit de orice grijă sau problema și, pur și simplu, mă relaxez, îmi încarc bateriile, îmi pun ordine în gânduri. Sunt sigură că fiecare dintre noi are nevoie de momentele lui de introspecție, dar este vorba, mai degrabă, despre o necesitate, nu despre egoism.

Ai colaborat pentru această piesă cu Laurențiu Duță. Este el compozitorul care te înțelege cel mai bine?

Da, adevărat, între mine și Laur exista o anumită chimie, simte piesele care mi se potrivesc, știe genul de piesă pe care mi-ar placea s-o cânt. Este un om permanent pozitiv și asta ajută foarte tare.

andreea banica

Vorbești în piesă despre gelozia din dragoste, despre trăirile unei femei îndrăgostite. Care ar fi regulile nescrise ale dragostei, în opinia ta?

Nu cred că în dragoste există reguli generale, tocmai aici e toată frumusețea. Regulile sunt făcute de fiecare cuplu în parte, dar un numitor comun ar fi respectul față de celălat. Restul este pasiune.

O dragoste matură e caracterizată de…

Cred că dragostea e la fel, nu se schimbă nimic, în esență. Aceeași emoție, același dor, aceeași pasiune, toate împletite într-o formă foarte frumoasă de prietenie. Dincolo de iubit, partenerul îți este cel mai bun prieten.

Ce faceți de Sărbători?

De Crăciun am stat acasă, am petrecut sărbătorile în familie. De Anul Nou o să fiu pe scenă, cu siguranță, am o serie de evenimente.

Care a fost cel mai neobișnuit lucru pe care i l-ai cerut tu lui Moș Crăciun când erai mică?

Eu nu l-am cerut lucruri mari Moșului când eram mică, nu exageram cu cererile, eram foarte fericită daca aveam portocale, bomboanele pentru pom, banane, eventual, o jucărie. Nu îmi doream foarte multe, așa am fost obișnuită de mică. Veneam dintr-o familie modestă și nu aveam la dispoziție orice, oriunde și oricât.


andreea banica si sofia

Andreea Bănică și fiica ei, Sofia

Cum e Sofia cu fratele ei mai mic? Cum o privește Noah pe sora lui mai mare?

Noah e înnebunit după Sofia și plânge dacă are teme sau alte treburi. Când vine de la școală, o „sufocăׅ“, o acaparează. Este mai complicat pentru ea în perioada asta pentru că nu are unde să-și faca temele, iar el își doreste să fie lângă ea. Dar pentru noi este o bucurie, iar ea, la rândul ei, îl iubește foarte mult, e foarte grijulie, se joacă mult împreună, fac baie împreună, fac o mulțime de lucruri, iar eu încurajez acest aspect pentru că-mi doresc ca ei doi să fie foarte uniți, să fie foarte apropiați ca frați, să se ajute și să fie unul alături de celălalt, indiferent de probleme, greutăți și chiar bucurii.

Ce-ți dorești tu pentru tine în anul care urmează?

Îmi doresc ca-n orice an: să fiu sănătoasă, e cel mai important lucru pentru mine pentru a putea munci în continuare.

Ai mereu o apariție fresh. Cum depășești tu momentele de nesiguranță legată de propria ta persoană, de aspectul tău, ți se întâmplă asta?

Mulțumesc mult! Întodeauna reușesc să depășesc momentele legate de nesiguranță. Consider că sunt suficient de matură să știu ce e mai bine pentru mine, să aleg și să discern. Știu cum îmi stă bine, cum să mă machiez, cum să mă aranjez, am lucrat cu mulți stiliști care m-au sfătuit și care au știut ce e mai potrivit pentru mine. În plus, am învățat foarte multe lucruri. Am oameni alături de care lucrez și, de fiecare dată când am nevoie, discut cu ei. Nu e ușor pentru nimeni, dar încerc să am încredere deplină în mine.

Prezinți noua emisiune de la TVR, „Provocarea starurilor“. Televiziunea îți aduce la fel de multe satisfacții ca și muzica?

Televiziunea am descoperit-o cu mulți ani în urmă și mi-a adus multe beneficii, mai ales când prezentam „Folclorul contraatacă”. Astăzi, în emisiunea „Provocarea starurilor”, lucrez cu același producător, omul alături de care am cele mai frumoase amintiri în televiziune. Sunt fericită ca este un proiect muzical și, recunosc, în urmă cu mai mult timp, am refuzat un proiect care nu mă făcea să dau tot ce e mai bun din mine, care nu avea legătură cu muzica. Eu sunt o fire energică și nu aș sta pe canapea să vorbesc despre altă persoană, îmi place să cânt și să transmit prin muzică, iar această emisiune muzicală a venit la fix. Mă bucur că fac parte din acest proiect și mulțumesc echipei care m-a cooptat. Sunt foarte fericită.

Ce calități îți solicită televiziunea, față de muzică?

În televiziune trebuie să fii smart, plin de energie, să fii spontan, să ai ceva de spus și un răspuns pentru orice. Se aseamănă foarte mult cu muzica. Când ai concerte, interacționezi foarte mult cu publicul, vorbești cu el, antrenezi atmosfera, nu doar cânți.

Andreea Bănică e un brand, cum vrei să-l extinzi și să-l menții?

Am fost întodeauna convinsă că am creat un brand și încerc constant să cresc și să mă dezvolt. Am și o colecție de haine pentru fetițe, AB Kids, dar este destul de greu să pot face față, solicită foarte mult timp să le creez și să le produc, deși mereu lucrez la ea. Însă mă bucur că fac asta și este un brand în numele meu. În plus, încerc să fiu o apariție de fiecare dată, acolo unde este necesar, și să transmit ceva prin muzica mea de fiecare dată.

Tu iubești același om de mai mult de 20 de ani. Cum ai descrie relația ta cu soțul tău acum?

Într-adevar, de mai bine 20 de ani suntem împreună, dar, cum spuneam, nu cred că există un secret, există chimie și de aici înainte merg toate. Trebuie să te potrivești cu omul respectiv. Amândoi avem și defecte și calități, nu suntem perfecți, însă relația noastră funcționează și cred că suntem unul dintre cele mai longevive cupluri.

Fără ce nu poate trăi Andreea Bănică? 

Din păcate, nu pot trăi fără mașină și fără telefon. Telefonul îmi acaparează toată ziua pentru că scriu pe paginile mele, pe Instagram, pe Facebook, pe blogul meu www.andreeabanica.com. Este unul dintre cele mai citite bloguri din țară și mă bucur foarte mult să știu că am asemenea rezultatele. Transmit oamenilor experiențle și stările mele și mi-ar plăcea să scriu și mai mult, dar este destul de complicat, fiind mama a doi copii. Trebuie să fiu acasă, nu cu mâna pe telefon, dar îmi este aproape imposibil. Fac foarte multe lucruri, însă fac ceea ce-mi place.