Vestea morții Mihaelei Runceanu a șocat întreaga României în dimineața zilei de 1 noiembrie 1989. Mihaela Runceanu fusese ucisă în mod cumplit, în propria casă din Bucureşti. La doar 36 de ore de la crimă, cercul suspecţilor s-a restrâns la o singură persoană, Daniel Cosmin Ştefănescu, un tânăr care îi furniza cântăreţei discuri şi casete cu muzică.

Cei doi se ştiau de aproximativ un an, de când o prietenă comună le făcuse cunoştinţă, iar în ziua crimei se pare că bărbatul fusese invitat în casa solistei, ca să vadă împreună un film la video.

Adrian Enache, amintiri cu Mihaela Runceanu: „Din prima am simțit că sunt elevul ei preferat”

Solistul Adrian Enache spune că în noaptea aceea ar fi trebuit să rămână să doarmă acasă la Mihaela Runceanu, însă a plecat, pentru că a doua zi avea teză. Artistul crede că solista ar fi trăit și azi dacă el ar fi rămas în apartament.

„Dacă rămâneam la ea în noaptea aia nu murea, nu se întâmpla nimic. Dar aveam teză a două zi și nu am putut. Îmi aduc aminte că după școală mergeam să luăm pateuri, suc și bere apoi mergeam la Mihaela acasă. Din prima am simțit că sunt elevul ei preferat.

După moartea ei am avut o relație strânsă cu familia. Când mă gândesc la Mihaela mă gândesc la una din privighetorile muzicii românești, la o voce inconfundabilă. Era ca o privighetoare cu aripi de aur care trecea printr-un parc înflorit”, a declarat Adrian Enache, într-un interviu pentru Fanatik.ro.

Adrian Enache avea 23 de ani când mergea la meditații la Mihaela Runceanu și are numai amintiri minunate legate de acea perioadă. „Mihaela nu era profesoară, nu se purta așa. Te învăța totul ca un coleg mai mare, nu am simțit niciodată distanța asta dintre profesor și elev.

Era ca o vacanță să fii cu ea, mi se părea o vacanță să fac naveta de la Buzău la București să merg la școala de canto. Nu m-a certat niciodată, era blândă, o simțeam ca pe o colegă de-a noastră, ne dădea curaj când aveam nevoie. Era corectă, dacă nu aveai nicio treabă cu muzica îți spunea din start”, a mai declarat Adrian pentru Fanatik.

mihaela-runceanu-4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Criminalul Mihaelei Runceanu a ieşit din închisoare în 2006

Criminalul a fost prins la mai puţin de două zile de la producerea asasinatului. Potrivit anchetatorilor, scopul crimei a fost jaful. Cântăreața a murit strangulată cu cordonul de la telefon, apoi arsă cu cruzime, când era încă vie. Daniel Cosmin Ştefănescu furase din casa Mihaelei Runceanu mai multe lucruri, printre care un videocasetofon marca „Panasonic”, un televizor „Telecolor”, un magnetofon stereo marca „Rostov” şi un pickup „Unitra”, cu două boxe de 75 W.

Daniel Cosmin, bărbatul care că a omorât-o pe cântăreaţă, a fost prins şi arestat la doar 36 de ore de la comiterea crimei. Acesta a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru omor. Daniel Cosmin a ieşit din închisoare în 2006, după 17 ani de detenţie.

Pe pagina de Facebook a casei de discuri Electrecord au fost publicate imagini impresionante de la înmormântarea Mihaelei Runceanu. Mihaela Runceanu a fost înmormântată în data de 4 noiemebrie 1989, în Buzău.

Citește și: Fragmente din jurnalul Mădălinei Manole. „Fata cu părul de foc” credea în horoscop, în destin și în blesteme. Testamentul sentimental al artistei este tulburător

Citește și: 8 ani de la moartea Mălinei Olinescu. Detalii cutremurătoare despre decesul talentatei artiste! A avut același destin ca și tatăl ei