Mihai Neșu a venit la emisiunea Neața cu Răzvan și Dani pentru a vorbit despre Complexul de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități Neuromotorii Sfântul Nectarie, pe care îl construiește în Oradea, iar fostul fotbalist l-a impresionant foarte tare pe Dani Oțil.

dani otil impresionat pana la lacrimi de mihai nesuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Perseverența sa și dorința de a-i ajuta pe ceilalți l-a făcut pe Dani să plângă. Astfel, prezentatorul TV a spus că a avut un nod în gât atunci când a luat acest interviu, dar totul merită dacă Mihai Neșu va reuși să termine proiectul pe care l-a început.

„Unele interviuri îți pun nod în gât. Sunt greu de dus. Nu contează… Atâta timp cât Mihai Neșu termină un proiect care va schimbă mult România.

Vă rog să aruncați o privire. Dacă puteți… Donați. Mihai CHIAR va lăsa ceva în urma lui pentru următorii 50 de ani”, a scris prezentatorul, pe Instagram.

Mihai Neșu a mărturisit că afost dezamăgit de situația lui, după ce a ajuns într-un scaun cu rotile după ce a suferit un accident pe terenul de fotbal. La început, a mărturisit el, a crezut că va putea să se facă bine rapid, lucru care nu s-a întâmplat, așa că Mihai Neșu s-a supărat pe viață și nu a vrut să mai facă terapie. Totuși, fără terapie, acesta a dezvăluit că a avut multe probleme de sănătate.

Acesta recunoaște că terapia este necesară pentru a-și păstra sănătatea corpului, dar progresele aparțin doar lui Dumnezeu, a spus el.

„Am fost dezamăgit de situația mea, nu am fost împăcat cu ea, credeam că o să mă fac bine instantaneu, fără să fac nimic. M-am supărat pe viață și nu am mai vrut să fac terapie, nu am mai vrut să fac terapie, am crezut că pot să trăiesc așa, dar la lună aveam probleme urinare, am ajuns să fac si două septicemii”, a mărturisit Neșu.

„Eu fac (terapie). Păi și din experiența accidentului meu a venit gândul centrului inițial de recuperare. Eu aveam fundația imediat după accident, dar o foloseam mai mult să plătesc terapie la oameni și pentru copii și am văzut că banii se duc repede și copiii se duc o dată în străinătate fac terapie și apoi gata. Am văzut și eu, și eu am fost în America câte trei luni-cinci luni, dar după ce veneam de acolo dacă nu mai continuam, regresam. Practic dădeai banii aproape degeaba, adică nu chiar degeaba, dar dacă nu ai continuitate…”, a spus Mihai.

Bineînțeles, alături de Mihai Neșu este în acest proiect și George Ogăraru, cu care a fost coleg la Steaua. Așa cum a zis și Dani „Ogăraru a devenit umbra lui Mihai Neșu, portavocea lui”, după incidentul nefericit. Pe cei doi îi leagă o prietenie foarte puternică și Ogăraru i-a fost alături și în cele mai grele clipe.

Mihăiță Neșu construiește acum un centru de recuperare pentru copii cu dizabități. Investește suflet și bani, dar și speră să-și finalizeze proiectul cât mai repede. Și în acest demers George Ogăraru îi este foarte aproape și îl ajută cu tot ce poate.

”A fost o continuă consultare. L-aș pune CEO la orice companie multinațională. Am fost colegi de echipă, prieteni, colegi de cameră. Îmi arăta desene atunci. Mi-a fost cavaler de onoare. Cunoaște prețurile la tot. E un lucru extraordinar.

Mă bucur că suntem contemporani cu el. Acest centru se va finaliza în timp și va ajuta mulți copii. Înainte de a se gândi la copilași, Mihai a fost primul care a donat pentru campania mea cu copii orfani. A avut o sensibilitate pentru ei. El e o dovadă vie că sufletul e mai puternic decât corpul!”, a declarat George Ogăraru, potrivit as.ro.