CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Boabele de orez îți pot salva telefonul mobil, dacă l-ai scăpat în apă. Trebuie doar să îl desfaci rapid, să tamponezi bine apa cu șervețele de hârtie și apoi să pui componentele într-un bol plin cu orez. Boabele pot absorbi umezeala din interiorul diferitelor părți ale telefonului și, a doua zi, este posibil să funcționeze dinnou.

Cum mai poți folosi boabele de orez în casă

Fructele se coc mai repede

Știai că poți folosi orezul pentru fructele exotice pe care le cumperi mai degrabă crude decât coapte. Spre exemplu pentru kiwi, banane, mandarine, mango, avocado, mere sau pere sau orice alt fruct care emană etilenă. Pune fructele într-un bol cu orez, să fie parțial acoperite, așa cum vezi în clipul nostru de mai sus, și în două zile vor fi mai coapte și mai dulci.

Cuțitul de la blender se poate ascuți

Știai că boabele de orez pot ascuți cuțitul de la blender, dacă ți se pare că lamele lui sunt tocite? Pune câteva linguri de orez în blender, pornește aparatul cel mult un minut și vei simți la mână că lamele cuțitului sunt mai tăioase. Boabele de orez nu se strică și pot fi refolosite.

Termosul pot fi curățat mai ușor

Știai că boabele de orez pot curăța termosul în care au rămas pete de cafea și mirosuri grele de lapte, ceai sau cafea? Pune câteva linguri de orez în termos, toarnă apă caldă și agită bine. Apoi lasă orezul să stea în termos câteva ore și agită iar. Clătește bine termosul și vei vedea că este mult mai curat.

Află când uleiul este bine încins

Când vrei să prăjești carne sau cartofi, pune uleiul pe foc și aruncă două boabe de orez. Când acestea încep să sfârâie, înseamnă că uleiul a ajuns la temperatura optimă pentru a prăji carnea.