CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Tocătoarele de lemn capătă mirosuri neplăcute și persistente de ceapă sau de usturoi, dar mai ales de cărnuri crude sau pește. De îndată ce începi să folosești un tocător, oricât de bun ar fi, apar microfisuri în care se adună grăsime din carne și resturi infime de legume. În aceste fisuri, proliferează diverse bacterii și microbi care ajung apoi pe mâinile tale și pe tacâmurile din bucătărie.

Cum igienizezi tocătoarele din lemn

Multe gospodine spală tocătoarele din lemn cu apă fierbinte și detergent, dar detergentul de vase ajunge și el în fisurile lemnului și de acolo în alimentele tale. Este mult mai indicat să folosești soluții naturale pentru a igieniza tocătorul, cum ar fi:

  • Lămâia și sarea
  • Bicarbonatul de sodiu și apa fierbinte
  • Oțetul și apa fierbinte

Cum elimini mirosurile neplăcute

Așa cum vezi în clipul nostru, un tocător de lemn poate fi curățat cu sare grunjoasă și lămâie. Trebuie să insiști câteva minute și să cureți bine pe toată suprafața tocătorului cu sare. Aceasta are proprietatea de a distruge peste 90% din bacteriile aflate în lemn, iar acidul din lămâie ajută sarea să ajungă în toate fisurile.

Pe de altă parte, sarea grunjoasă albește lemnul și combate mirosul neplăcut de ceapă sau de usturoi.

Iar la final, poți unge tocătorul cu puțină cafea fiartă concentrată. Aceasta va da un aspect mai plăcut lemnului, mai ales dacă sunt tot felul de tăieturi și fisuri superficiale, și va alunga toate mirosurile neplăcute. Cafeaua este o soluție bună să recondiționezi tocătoarele din lemn uzate.