CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Poate că ai observat și tu că supa se încălzește mai greu decât o bucată de friptură în cuptorul cu microunde. Sosurile încep prea repede să fiarbă, dar se răcesc la fel de repede, înainte să termini masa. Iată câteva sfaturi utile să încălzești alimentele la microunde în mod corect, în funcție de consistența lor.

Ciorbele, supele și alimentele lichide

Avem tendința să punem mâncarea în centrul cuptorului, când vrem să o încălzim la microunde. Dar alimentele lichide se încălzesc mult mai repede și uniform, dacă sunt puse la marginea tăvii rotunde. Așa cum vezi în clipul nostru, bolul cu ciorbă sau cu supă trebuie pus puțin în lateral. În momentul în care tava rotundă se învârte, bolul trece prin zonele de intersecție ale microundelor, iar ciorba se încălzește mult mai repede. În 2 minute, o porție de ciorbă este deja fierbinte.

Alimentele la microunde. Cum se încălzesc alimentele solide

Spre deosebire de alimentele lichide, cele solide se vor încălzi mai repede dacă rămân în centrul tăvii rotunde. Preparatele din carne, legume sau aluaturi coapte încep să se încălzească treptat din interior spre exterior și este bine să stea în centrul cuptorului.

Carnea, spre exemplu, sau preparatele solide trebuie încălzite la o temperatură medie și într-un interval de 5 – 6 minute. Astfel, se vor încălzi treptat, fără să se încingă prea tare la mijloc, iar căldura va fi difuzată uniform.

Alte sfaturi utile să încălzești alimentele la microunde

Folosește un capac de protecție special pentru cuptorul cu microunde. Sub acest capac de plastic, alimentele se încălzesc mai repede, se încălzesc uniform și nici nu mai faci mizerie în cuptor, dacă sare grăsimea.

Ține minte că orice aliment bogat în grăsime se încinge mai repede, decât celelalte. Uleiul se încălzește cel mai repede în cuptorul cu microunde.

Alimentele lichide se încălzesc la treapta maximă și un timp mai scurt, iar alimentele solide la treapta medie și un timp mai lung.

Dacă mierea este cristalizată, poți pune borcanul câteva secunde la microunde și se va înmuia suficient pentru a deveni lichidă și bună de consum.

Dacă te grăbești să faci gogoși, dar nu ai timp să aștepți o jumătate de oră să crească aluatul, încălzește-l la microunde timp de 10 minute și va crește rapid. Aluatul trebuie pus într-un bol de sticlă în cuptor, alături de un pahar cu apă. Mare atenție: trebuie să fie sticlă rezistentă la microunde!