Organizează mai bine casa și fă curățenie înainte de a pleca în vacanță! Va fi o plăcere să te întorci într-o casă ordonată, în care nu mai ai nimic de făcut decât să te ocupi de bagaje.

Aruncă vechiturile

Orice curățenie începe prin a arunca tot felul de lucruri de care nu mai ai nevoie. Gândește-te bine de ce mai păstrezi fuste sau tricouri demodate, pe care nu le-ai mai purtat de doi sau trei ani! Chiar mai ai nevoie de ele sau le poți arunca? Fă ordine în dulapurile de haine și va fi mai ușor să alegi hainele potrivite pentru vacanță, pentru drumeție sau pentru plimbările de la mare.  

Fă ordine în frigider înainte de a pleca în vacanță

Dacă nu ai mare lucru prin frigider, încearcă să consumi toate alimentele și eliberează frigiderul. Dezgheață-l, curăță-l bine, lustruiește cu puțină apă rece și oțet, să iasă toate mirosurile de mâncare, și lasă-l scos din priză. Vei face economie la curent electric cât ești plecată în concediu.

Dacă nu are rost să oprești frigiderul, aruncă toate resturile și alimentele aproape expirate și curăță-l bine. Va fi spațios și curat când te vei întoarce și vei reface stocurile de alimente pentru o nouă săptămână.

Pune aspiratorul prin toată casa

Aspiră și curăță praful din toată casa. Spală podelele și vei lăsa casa curată pentru întoarcerea din vacanță. Curată și ordonată, casa ta va fi mai primitoare și nu vei mai avea sentimentul de regret că vacanța s-a sfârșit prea repede.

Spală toate așternuturile și hainele din coșul de rufe

Nu lăsa nicio haină murdară în coșul de rufe, chiar dacă pleci doar o săptămână. Când te vei întoarce din vacanță, vei avea de spălat toate hainele și prosoapele folosite. Așa că trebuie să ai coșul de rufe gol, înainte de a pleca în vacanță.

Curăță electrocasnicele din bucătărie

Este imposibil să nu se adune firimituri sau mici resturi de alimente prin cuptorul cu microunde, prin cuptorul aragazului sau în blender. Curăță bine toate electrocasnicele să fie igienizate și pregătite pentru a fi folosite imediat după ce te întorci din vacanță și vrei să gătești ceva.

În plus, grăsimea sau resturile de alimente care stau prea multe zile prin cuptoare și roboții de bucătărie se usucă, pătează și sunt mult mai greu de curățat.

Nu lăsa nimic murdar înainte să pleci în vacanță, iar la întoarcere îți va fi mai ușor să gătești, să organizezi lucrurile din casă și să te pregătești să te întorci la muncă.