CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru să descoperi ce simplu este să ambalezi alimentele în pungi, cum să le sigilezi și cum să le păstrezi după ce le-ai deschis deja.

Pâinea sau produsele din aluat uscat, precum biscuiții și covrigreii se păstrează cel mai bine în pungi.

De asemenea, legumele sau fructele congelate pot rămâne în ambalajul original, la congelator, chiar dacă l-ai deschis și ai folosit o parte din produse.

Cum ambalezi alimentele: pâinea

Încearcă să cumperi pâine deja ambalată în pungi, deoarece aceasta nu este atinsă de niciun lucrător din fabrica de pâine. După ce este coaptă, pâinea este automat feliată și ambalată în pungi curate.

Păstrează pâinea în ambalajul ei original, dacă o consumi în termen de 3 zile. Urmărește clipul să vezi ce simplu este să sigilezi punga prin răsucire, astfel încât pâinea să rămână moale și proaspătă.

Pentru o perioadă mai lungă de timp, pâinea trebuie ținută la frigider sau la congelator, tot în pungă.

Pastele se păstrează bine în pungi

Pastele de calitate se cumpără în cutii de carton, ceea ce este un mare avantaj deoarece sunt biodegradabile. Dar, dacă îți mai rămân câteva paste într-o cutie prea mare, care ocupă mult spațiu, pune-le într-o pungă, răsucește marginea pungii și fă un nod.

Aerul din interiorul pungii va menține pastele uscate pentru următoarele zile, înainte de a le consuma.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei