CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Trucuri simple, rezultate mai bune!

Decojeşte migdalele, caisele, piersicile sau roşiile mult mai uşor, dacă le opăreşti două minute în apă clocotită şi le pui apoi în apă rece. 

Dacă pregăteşti mujdei de usturoi, adaugă o linguriţă de bulion sau de smântână să te fereşti de arsurile gastrice.

Pune ierburile aromatice uscate chiar de la început în mâncare, să îşi lase toată aroma.

Adaugă o ceşcuţă cu lapte la orezul fiert pentru garnitură. Laptele sporeşte orezul şi îl face mai gustos.

Pune o linguriţă de zahăr în sosul de roşii, chiar dacă îl faci picant. Zahărul îl face mai gustos.

Pune o linguriţă de ţelină rasă şi verdeţuri tocate mărunt în supe sau ciorbe, după ce ai stins focul. Acoperă cu capacul şi lasă câteva minute să se răspândească aroma.

Adaugă un pic de oţet în apa în care fierbi legumele pentru garnitură, să îşi păstreze culoarea vie, şi pune sarea după ce s-au fiert.

Pune câteva picături de zeamă de lămâie în maioneză încă de la început, să nu se taie. 

Cum să pregătești mai bine fripturile

Unge carnea pentru friptură cu ulei sau cu unt amestecat cu sare, piper şi pătrunjel. Va fi mult mai fragedă şi aromată.

Presară sare pe friptură numai după ce este coaptă, altfel îşi pierde sucul şi se întăreşte.

Marinează orice carne într-un sos de vin şi condimente înainte să o găteşti, se va pătrunde mai bine şi va fi mai gustoasă.

Nu arunca vinul aromat în care ai marinat carnea! Adaugă câte puţin în sosul pentru friptură, până capătă gust delicios. 

Dacă vrei să condimentezi friptura cu boia, pune-o după ce carnea este gătită, altfel se va arde şi va căpăta un gust neplăcut.

Sfaturi primite de la bunici pentru preparate dulci

Bate albuşurile într-un vas curat, fără urme de grăsime, altfel albuşul nu mai face spumă.

Vei obţine mai multă spumă din albuşuri, dacă le ţii 30 de minute la frigider înainte să le baţi.

Dacă faci o prăjitură cu mere, unge fructele cu un amestec de unt, scorţişoară şi zahăr înainte de coacere. 

Topeşte două, trei linguriţe de zahăr în vasul în care vrei să faci bundincă şi unge bine fundul şi pereţii. Budinca nu se va mai lipi şi va căpăta o culoare frumoasă.