Poți să stai tolănită toată ziua la soare, dar poți avea o vacanță activă vizitând muzeele, siturile arheologice, plajele cu un relief variat, peșterile, mănăstirile sau poți face drumeții pe munții insulei și să admiri marea de sus. Parcă nici nu știi ce să mai alegi și ce să faci mai întâi în prea puținul timp pe care îl petreci în acest loc minunat. Am selectat 7 atracții vezi neapărat dacă mergi în Thassos cu familia.

Ți-e dor de Grecia? Poți găti creveți în stil grecesc

7 atracții turistice pe care să le vezi neapărat dacă mergi în Thassos cu familia

Golden Beach, plaja cea mai cunoscută din thasos. O plajă cu nisip fin într-o lagună înconjurată de munți împădurițiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Cea mai cunoscută plajă din Thasos: Golden Beach

Golden Beach este o plajă cu nisip fin într-o lagună înconjurată de munți împăduriți. Are o lungime de circa 5 kilometri și se întinde pe parcursul a două sate transformate în stațiuni: Skala Potamia si Skala Panagia. Numele grecesc al Golden Beach din Thasos este Chrysi Ammudia ( in traducere plaja de aur). De-a lungul falezei, vei găsi numeroase taverne, baruri și restaurante, precum și un loc de joacă. Intrarea în mare este lină și este potrivită familiilor cu copii mici. Golden Beach este în estul insulei, la 10 kilometri de capitală.

Paradise Beach, locul unde poți admira răsăritul

După cum îi spune numele, Paradise Beach este o plajă cum rar întâlnești. Aici este și singurul loc din Thassos unde te poți bucura de valuri mai mari. Plaja e mărginită de stânci abrupte. Drept în față se poate vedea o insulă: Kinira. Apa e de un albastru tucoaz incredibil de limpede. Și aici intrarea în mare este lină și mergi mult până dai de apă adâncă. Ține cont că ar fi bine să ajungi înainte de ora 11 dacă o vizitezi în sezon, pentru că se aglomerează foarte tare și nu vei mai găsi nici șezlong, nici loc de parcare.

Mănăstirea Sfinții Arhangheli din Thasos

Este o mănăstire de maici, un loc important de pelerinaj pentru creștinii ortodocși din această parte a Greciei. Se află în sud estul insulei Thasos la 33 de km de orașul Limenas. Este construită pe o stâncă înaltă deasupra mării.De aici poți vedea o priveliște minunată asupra mării Egee și a muntelui Athos. Mănăstirea găzduiește o bucată din cuiul care a străpuns mâinile lui Hristos. Maicile fac obiecte minunate din ceramică pictată, așa că poți cumpăra de aici suveniruri pentru cei de acasă.

Giola, piscina sirenelor

Denumită și piscina sirenelor, Giola este o piscină naturală săpată de valuri într-o stâncă. Se află în regiunea Astris din Thasos, în apropiere de stațiunea Postos, din vestul insulei. Există un loc unde parchezi mașina, apoi trebuie să mergi pe jos aproximativ un kilometru. Poți sări de la o înălțime de 8 metri în apa clară de culoare verde. Este o tentie mai ales pentru amatorii de senzații tari sau pentru cei care doresc să vadă peisaje sălbatice. Atenție însă la aricii de mare. Poartă încălțăminte specială de protecție și ai grijă cum înoți pentru a nu te înțepa.

Stațiunea Aliki, una dintre cele mai pitorești din Thasos

Situată în sud-estul insulei, este poate cea mai pitorească stațiune din Thasos. Are două plaje în interiorul a două golfuri separate de o limbă de pământ împădurită, numită și . Aici se află un important sit arheologic, o carieră veche de exploatare a marmurei. Este o destinație relaxantă și o atracție pentru iubitorii de snorkeling.

Plaja Tripiti, apă de o culoare incredibilă

Este una dintre cele mai frumoase de pe insula Thasos, dar mai puțin cunoscută, ca o nestemată ascunsă. Apa este foarte clară. Atenție, însă, este cu pietricele și este foarte adâncă de la câțiva metri. Pentru a nu-ți răni picioarele ai nevoie de pantofi speciali pentru intrat în apă. Există în apropiere o peșteră interesantă și stânci spectaculoase.

Muzeul arheologic din Thasos

Întreaga insulă este plină de vestigii istorice, dar Muzeul arheologic este locul în care trebuie să mergi, dacă te pasionează Grecia Antică și vrei să-ți înveți copiii o pagină importantă din cultura omenirii. Este și o variantă bună pentru a găsi ce să faci într-o zi ploioasă. Se află în Thassos Town. Luni este închis.

Vezi şi orele corecte de stat la soare – cum ne protejăm de razele ultraviolete!

Citește și:

Foto: 123rf.com/ shutterstock.com

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!