Problemele grave de acasă și de la serviciu ne pun în cele mai stresante situații, iar stresul favorizează nu doar migrenele sau durerile de cap, ci probleme de sănătate mult mai grave. Multe persoane sensibile, care nu pot face față stresului zilnic, ajung să se îmbolnăvească în timp și să sufere de boli de inimă, de boli de stomac, de diabet sau de tensiune fluctuantă.

Iată câteva soluții să rămâi calmă, să te echilibrezi și să gândești cât mai obiectiv pentru a găsi o rezolvare în situațiile dificile din viața ta.

Tehnicile de respirație te ajută să te calmezi

Când simți că nu mai faci față, iar problemele se adună tot mai multe, ia-ți pauze mai dese și încearcă două tehnici simple de respirație care te ajută să te calmezi.

Stai dreaptă, în picioare, încrucișează mâinile pe piept și inspiră adânc numărând până la 7, apoi expiră numărând până la 5. Repetă acest exercițiu de câteva ori până când simți că ești mai stăpână pe tine.

O altă tehnică presupune să pui două degete pe vârsul nasului și să inspiri adânc numărând 7 secunde, apoi să expiri numărând 5 secunde. Astfel, te vei concentra pe respirație, mintea se va limpezi, vei alunga gândurile apăsătoare și vei reuși să te rezumi doar la echilibrul tău interior.

Soluții să rămâi calmă: sare sau lămâie

Pune puțină sare pe vârful limbii sau puțin suc de lămâie când te simți nervoasă, iritată sau anxioasă. Șocul gustului sărat sau acru te va ajuta să te concentrezi asupra ta și să te calmezi.

Inspiră adânc, expiră ușor și bea apă! Vei simți că poți controla mai bine starea de anxietate și că te poți concentra asupra unor soluții clare pentru problemele tale.

Pune ceva rece pe piept

Una dintre cele mai bune soluții să rămâi calmă când simți că te cuprinde panica sau când te sufoci de nervi este să pui un pachet cu gheață pe piept sau o pungă de mazăre din congelator.

Învelește pachetul de gheață cu un prosop, întinde-te pe canapea și pune-l pe piept. Senzația de rece te va cuprinde ușor și gheața va ”amorți” nervul vag care coboară de-a lungul pieptului și are un rol foarte important în stimularea sistemului nervos.

De asemenea, te ajută și o limonadă cu multă gheață, băută încet, să simți cum răceala cuprinde pieptul și te calmează!