Dacă ți-ai găsit ”jumătatea” de curând sau ai îndoieli dacă ești cu persoana potrivită, perioada Sărbătorilor este momentul în care vei vedea dacă relația voastră nu rezistă în timp. Veți petrece mai mult timp împreună. Poate vă veți vizita familia. Iată câteva semne că relația nu rezistă și câteva sugestii despre ce puteți schimba pentru ca relația să reziste.

Citește și: Semne că relația se destramă și ce poți face

Semne că relația nu rezistă până după Sărbători: Petreceți timp împreună doar în fața unui ecran

După o zi grea la lucru, e minunat să te tolănești pe canapea alături de iubitul tău și să vedeți un film împreună. Dar dacă singurele momente pe care le petreceți împreună se rezumă la asta, relația este în pericol și relația nu rezistă în timp.

Ce poți să faci

Discută cu el și află ce i-ar plăcea să faceți împreună. Spune-i și tu ce ți-ai dori. Vorbiți mai mult. Mâncați împreună fără un televizor sau radio deschis. În timpul liber, găsiți un hobby pe care să-l practicați împreună.

Semne că relația nu rezistă până după Sărbători: Când unul dintre voi vorbește, celălalt butonează telefonul

Este o prelungire a primului semn. Dependența de televizor sau internet poate fi un semn că relația voastră nu merge chiar bine. Mass media poate pune distanță între voi. Sunteți în aceeași încăpere, dar la mii de kilometri cu gândul unul de celălalt. E chiar mai rău daamândoi faceți asta. Relația nu rezisîn timp dacă nu vă acordați unul celuilalt atenție.

Ce poți să faci:

Stabiliți o oră pe zi fără tehnologie. Lăsați de o parte telefoanele și laptopurile. Închideți televizorul și priviți-vă în ochi atunci când vorbiți.

Citește și: Sfaturi de la un cuplu care a sărbătorit nunta de aur

Semne că relația nu rezistă până după Sărbători:certați și fiecare încearcă câștige

În toate cuplurile există o anumită luptă pentru putere. Dar când certurile pe această temă devin zilnice, devine foarte stresant pentru amândoi. Iar aceste certuri nu ajung nicăieri, pentru că voi căutați un vinovat și nu soluții. Nu veți reuși decât să deveniți frustrați și plini de resentimente.

Ce poți să faci:

Acceptă următorul adevăr: nu există cineva care să greșească tot timpul și cineva care să aibă întodeauna dreptate. Amândoi aveți, în felul vostru, dreptate. Cheia este să înțelegi și punctul de vedere al celuilalt și să-i repecți opinia.

Certurile voastre includ cuvinte caîntotdeaunasau ”niciodată”

Aceste cuvinte sunt capabile să omoare orice relație. Nu lasă locul de schimbare și nici nu observă nuanțele. ”Acuzatul” nu are nicio șansă: „Niciodată nu te uiți la mine când îți vorbesc”... Probabil că nu este adevărat, dar persoana căreia i s-a aruncat replica nu va simți nicio motivație să se schimbe. Acest gen de replici încurajează resemnarea.

Soluția:

E simplă. Nu mai folosi aceste cuvinte. Argumentează cu calm atunci când partenerul tău le folosește pentru a-l dezvăța și pe el de acest obicei. Altfel, relația nu va rezista în timp.

Citește și:

Sursa foto: shutterstock.com